Italia amendează Ryanair pentru anularea masivă a zborurilor în 2017

Andrei Beldiman, 15 iun.. 2018

Italia amendează Ryanair cu o sumă uriașă. Motivul este anularea în masă a zborurilor în 2017 și informarea incompletă a pasagerilor în privința drepturilor acestora.

Ryanair nu a informat corect pasagerii afectați de zborurile anulate, în privința drepturilor pe care le au.

Autoritatea Italiană pentru Competiție (AGCM) a declarat că, inițial, Ryanair nu a informat corect călătorii cu privire la dreptul pentru despăgubiri financiare.

Astfel, compania aeriană le-a oferit posibilitatea doar de a-și schimba biletul sau de a obține o rambursare.

Autoritatea de concurență din Italia a lovit joi, 14 iunie, compania Ryanair cu o amendă de 1,85 milioane euro pentru anularea în masă a zborurilor de la sfârșitul anului trecut. De asemenea un alt motiv pentru această amendă este informarea în mod neadecvat a pasagerilor afectați despre drepturile lor.

Citiți și Toaleta unui avion Ryanair aflată în stare deplorabilă

Într-o declarație, AGCM a declarat că a lansat procedura în septembrie 2017 pentru “practici comerciale incorecte”, după ce compania aeriană low-cost a anulat mii de zboruri “din cauza unor probleme organizatorice și de gestionare”.

Problemele nu au fost “chestiuni neprevăzute sau care depășesc controlul companiei aeriene, provocând neplăceri majore clienților”.

AGCM a declarat că, inițial, Ryanair nu a informat corect călătorii cu privire la dreptul lor la despăgubiri financiare, așa cum prevede legislația europeană. Compania aeriană a oferit pasagerilor afectați doar posibilitatea de a-și schimba biletul sau de a primi suma acestuia înapoi.

Cu toate acestea, după ce AGCM a lansat procedura, Ryanair a actualizat “informațiile de pe site-ul său web” în februarie și “a contactat toți clienții implicați, în mod individual” pentru a-i informa despre drepturile lor și despre modul în care pot fi exercitate.

Amenda inițială, aplicată companiei Ryanair, era mult mai mare.

Din acest motiv, AGCM a declarat că a impus o amendă mai mică decât a fost inițial prevăzută.

La mijlocul lunii septembrie 2017, Ryanair a anunțat anularea a 2.100 de zboruri înainte de sfârșitul lunii octombrie, într-o mișcare care a afectat 315.000 de clienți.

Citiți și Rută nouă Ryanair, Cluj-Napoca – Londra, Southend

Până la sfârșitul lunii septembrie, compania aeriană a adăugat o nouă serie de anulări care au implicat 18.000 de zboruri între noiembrie și martie 2018.

Compania a declarat că anulările au fost cauzate de concediile pe care piloții trebuiau să le aibă până la începutul lui 2018.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close