Categories: News

Directorul Airbus a afirmat că România prezintă o situație inconstantă

Serge Durand, directorul Airbus, a declarat că țara noastră este importantă pentru compania Airbus, dar situația instabilă nu este benefică pentru mediul de afaceri

Dl. Durand a vorbit despre obiectivele companiei și a oferit perspectiva sa în privința mediului de afaceri din România.

Acesta a acordat un interviu în exclusivitate pentru Mediafax.

Acesta a declarat că țara noastră este importantă pentru compania Airbus. Istoria colaborărilor se întinde de-a lungul a 46 de ani. Printre altele, Airbus a creat o nouă companie în Brașov, în 2012. De curând a lansat Airbus Helicopters, care îşi propune să producă un nou tip de elicopter. Cu toate acestea producţia nu a început încă. De asemenea există și un sediu pentru activităţi de proiectare în Bucureşti, care lucrează pentru Airbus Aerospace. În total, 1.300 de oameni lucrează pentru Airbus în România, fiind create indirect 5.000 de locuri de muncă.

Citiți și despre lansarea unei noi rute Tarom, între Sibiu și Stuttgart.

În planurile de viitor Airbus și-a propus să câștige o licitație la Ministerul de Interne privind achiziţionarea de elicoptere. Acestea ar urma să fie utilizate de SMURD. Totodată, anul acesta, Airbus își dorește să-și asigure poziția în domeniul militar, vizând flota de elicoptere Puma.

Dacă țara noastră va lua în considerare cumpărarea de elicoptere de atac, Airbus ar vrea să fie luată în considerare și consultată.

Citiți și despre Aeroportul Internaţional Maramureş va fi operațional din vara 2018.

Întrebat ce părere are despre mediul de afaceri din România, Serge Durand a preferat să se refere doar la industria aeronautică. Airbus, împreună cu industria aeronautică, a creat o asociaţie care se numeşte ARIE – Asociaţia română a industriei elicopterelor.

În prezent se află într-o situaţie foarte bună, dar, de câţiva ani, nu vede semnale pozitive din partea Guvernului în privinţa produselor sale. “În acelaşi timp, actuala situaţie noi o simţim ca fiind inconstantă, o lipsă de stabilitate, această situaţie inconstantă nu este benefică pentru afaceri”. A afirmat dl. Durand. Vizualizați întregul interviu pe mediafax.ro.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

10 ore ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

6 zile ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

6 zile ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

2 săptămâni ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

3 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

4 săptămâni ago

Acest site folosește cookies.