COTAR a decis închiderea terminalelor de comenzi taxi de pe Aeroportul Henri Coandă

Andrei Beldiman, 21 mai. 2018

Dacă doriți să luați un taxi de pe Aeroportul Henri Coandă din București, nu vă pierdeți timpul la terminalele de comenzi taxi de la aeroport.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a decis închiderea terminalelor de unde puteați comanda un taxi, de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Informația a apărut într-o postare a utilizatorului Laurenţiu Mâță, pe platforma de social media Facebook. Acesta a postat două poze din care reiese clar mesajul COTAR. Pe terminalele de comenzi taxi este pus un afiș care spune următoarele:

“Doamnelor și domnilor, vă informăm că unele companii de taxi au decis unilateral oprirea terminalelor de comandă taxi din aeroport. Regretăm situația creată și recomandăm clienților să utilizeze taxiurile autorizate care așteaptă în stația din fața terminalului. Tariful maxim este de 3.50 lei/km.”

Printre comentarii oamenii își exprimă dezamăgirea față de companiile de taxiuri și față de hibele sistemului aflat la putere în țara noastră.

Citiți și despre noile trenuri care vor fi introduse pe ruta România – Ucraina.

Utilizatorul Laurenţiu Popa a postat un comentariu în care afirmă despre terminalele pentru comenzi taxi, că “Pe 17 mai erau deja ca și nefuncționale, deoarece nicio comandă nu putea fi o onorată.”

De asemenea este subliniat și faptul că acele companii de taxi cu tarife mai mici de 3,5 lei/km refuză clienții. Totodată atât ele cât și cele care au tariful maxim, folosesc același tip de mașini, Dacia Logan.

În această situație un număr din ce în ce mai mare de români preferă serviciile companiilor Uber sau BlackCab.

În plus transportatorii, mai precis COTAR, au pornit un adevărat război împotriva modalităţilor alternative de transport. Printre ele se numără şi rent-a-car sau orice tip de curse regulate sau ocazionale, de genul bla-bla car etc..

Citiți și despre documentele false descoperite pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Activitatea neautorizată şi nelicenţiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane (taxi, rent-a-car şi curse regulate sau ocazionale) trebuie eradicată. Aceasta periclitează atât activitatea firmelor care respectă legislaţia în vigoare, cât şi viaţa persoanelor ce folosesc acest tip de servicii, susţine COTAR, într-un comunicat de presă transmis vineri Agerpres.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close