Documente false descoperite pe Aeroportul din Cluj-Napoca

Andrei Beldiman, 21 mai. 2018

Documente false au fost descoperite la controlul de frontieră de pe Aeroprtul Cluj-Napoca.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului International Avram Iancu din Cluj au descoperit pașapoarte biometrice românești falsificate.

Acestea erau ascunse în căptuşeala bagajelor de mână ale unor cetățeni din Republica Moldova. Polițiștii au confiscat cinci paşapoarte biometrice româneşti falsificate, ce urmau a fi folosite in străinătate.

Citiți și despre: Senatul a adoptat propunerea de prelungire a valabilității pașaportului temporar.

În Punctul de Trecere a Frontierei Cluj din Aeroportul “Avram Iancu” Cluj, s-au prezentat cinci persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de joi, 17 mai 2018. Indivizii plănuiau să iasă din ţară și se pregăteau să se îmbarce pe o cursă Cluj-Napoca – Tel Aviv. Aceștia au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte din Republica Moldova.

În baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au efectuat controale amănunţite şi asupra persoanelor și bagajelor. Astfel, au fost descoperite, ascunse în căptuşeala bagajelor de mână, cinci paşapoarte biometrice, ce purtau însemnele autorităţilor statului român, informează Poliția de Frontieră Română.

Lucrătorii Poliției de Frontieră au făcut verificări suplimentare cu aparatura din dotare. Astfel au constat  că filele informatizate cu datele de identitate erau falsificate.

Citiți și despre o familie care a fost amendată de o companie aeriană din cauza numelui prea lung.

Persoanele reținute au declarat că au obţinut documentele româneşti de la o persoană de sex masculin a cărui identitate nu o cunosc. Respectiva persoană se presupune a fi din municipiul Iaşi.

Actele au fost obținute în schimbul unor sume de bani cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro.

Cei în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Israel unde sperau să-şi găsească locuri de muncă folosindu-se de documentele false.

Cele cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun. Sursa: Poliția de Frontieră Română.

← Close