Circulație restricționată pe Transfăgărășan și avertizare asupra prezenței urșilor

Andrei Beldiman, 22 iun.. 2018

Circulație restricționată pe Transfăgărășan în timpul zilei de duminică, 24 iunie, cu ocazia organizării unei competiții de ciclism.

Duminică, 24 iunie, va avea loc competiția de ciclism Vidraru Bike Challenge.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va restricţiona circulaţia pe Transfăgărăşan duminică, timp de 30 de minute, pentru competiţia de ciclism Vidraru Bike Challenge.

Traficul va fi restricţionat între kilometrul 54 şi 61, potrivit unui comunicat al companiei, remis, vineri, Agerpres.

„De asemenea, atragem atenţia organizatorilor, cât şi participanţilor la eveniment, că sectorul de drum pe care se desfăşoară competiţia este o zonă în care numărul urşilor a crescut semnificativ în ultimii ani. Aceste animale sălbatice sunt prezente din ce în ce mai des pe Transfăgărăşan, conform informării Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPS)”, avertizează reprezentanţii CNAIR.

Citiți și CFR Călători pune în circulație Trenurile Soarelui

Aceştia precizează că pe sectorul cuprins între Piscu Negru – Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), al şoselei Transfăgărăşan, circulaţia rutieră este în continuare închisă pentru toate categoriile de autovehicule.

La nivelul țării sunt închise circulației rutiere patru drumuri nationale.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române anunță că DN 7C Transfăgărăşan este închis între Piscu Negru (județul Argeș) și Bâlea Cascada (județul Sibiu), pe tronsonul kilometric 104 – 131, pâna la finalul lunii iunie 2018, conform Regulamentului de Funcționare nr. 524/2015.

Închis este și DN 12B Târgu Ocna – Slănic Moldova (județul Bacău), la kilometrul 0+450 de metri, din cauza alunecărilor de teren ce au condus la tasarea platformei drumului și apariția fisurilor la partea carosabilă.

Citiți și Rezervarea unei camere. Fiți atenți la trucurile folosite de anumiți hotelieri

De asemenea DN 21A este închis între Bărăganul (județul Brăila) și Țândărei (județul Ialomița), pe tronsonul kilometric 0 – 21, pâna în data de 30.06.2018. Motivul este efectuarea lucrărilor de reparații asupra părții carosabile.

Nu în ultimul rând DN 66A este închis între Câmpu lui Neag (județul Hunedoara) şi Cerna Sat (județul Gorj), între kilometrii 47 si 88, pâna la finalul anului 2018, ca urmare a alunecărilor de teren, căderilor de copaci sau cedărilor de terasament.

În ceea ce privește traficul aerian, feroviar și maritim nu sunt anunțate probleme majore, circulația desfășurându-se în condiții normale.

← Close