Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Otopeni – geam fisurat

Andrei Beldiman, 12 iun.. 2018

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Otopeni, o aeronavă care decolase spre Amsterdam a fost nevoită să revină din cauza unui incident neprevăzut.

Avionul companiei Tarom a făcut cale întoarsă din pricina unui geam fisurat.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, în această dimineaţă. Cursa ROT361 OTP-AMS, a companiei aeriene naționale, Tarom, care a decolat spre Amsterdam, a revenit pe Otopeni din cauza unui geam fisurat.

Citiți și Aterizare de urgență din cauza fulgerelor. Panică la bord

Comandantul a luat decizia de a întoarce aeronava de tip Boeing 737-700 din cursă. Decizia lui respectă întocmai normele și procedurile de siguranță și securitate de aviație civilă.

Motivul pentru care avionul a făcut cale întoarsă este fisurarea unui geam exterior, cu rol pur decorativ, informează compania Tarom.

Citiți și Cele două avioane de tip Boeing 737-800 de la Tarom au ajuns acasă

“Dorim să subliniem, încă de la început, că siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului nu a fost pusă nici o clipă în pericol. Geamul care a suferit modificări – în exteriorul aeronavei – are un rol decorativ. Pasagerii sunt protejați de încă două straturi de material special, care nu au suferit nici un fel de modificare în timpul zborului.”

Compania Tarom apreciază reacția rapidă a echipajului de la bord.

“Apreciem reacția rapidă a echipajului nostru și profesionalismul cu care au tratat acest eveniment. În același timp, ne cerem scuze în fața pasagerilor noștri și le extindem cele mai sincere mulțumiri pentru respectarea indicațiilor personalului de zbor.”

Citiți și Aterizare de urgență pe Otopeni. Un pasager s-a stins din viață. Cine este victima?

Aeronava va fi înlocuită. Pasagerii sunt în siguranță și vor ajunge la destinație în condiții de maximă siguranță și confort. Compania aeriană Tarom a estimat o întârziere de 2 ore.

Din momentul aterizării, aeronava de tip Boeing 737-700 va fi supusă verificărilor tehnice amănunțite.

Aeronava TAROM ROT 361 a decolat din Bucureşti la ora 8:40, potrivit informaţiilor aflate pe site-ul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

← Close