Aterizare de urgență după o amenințare cu bombă

Andrei Beldiman, 12 iun.. 2018

Un zbor transatlantic a fost deviat de la ruta inițială, după ce o amenințare cu bombă a fost găsită scrisă pe un bilet, în toaleta avionului.

Zborul transatlantic al companiei United Airlines a fost deviat către Irlanda.

În toaleta avionului a fost descoperit un bilet pe care scria că o bombă a fost plantată la bord.

Zborul UA971 din Roma către Chicago a fost deviat către Aeroportul Shannon, Irlanda.

La bordul aeronavie se aflau 207 pasageri și 11 membrii ai echipajului. Aeronava de tip Boeing 767-330 a aterizat pe aeroportul irlandez pe 11 iunie, conform lui Jim Molloy, reprezentant al poliției irlandeze.

Publicația Irish Times a raportat, fără a cita o sursă, că un mesaj a fost descoperit în toaleta avionului, conform căruia o bombă se afla la bord.

Citiți și Amenințare cu bombă în avion. Imagini uluitoare când un bărbat este reținut la bord

După ce pasagerii au coborât din aeronavă, poliția a început să analizeze scrisul de mână de pe bilet, pentru a încerca să afle cine a scris mesajul.

Guvernul american a fost conștient de incident și a încercat să stabilească dacă a existat vreun fel de intenție violentă în spatele amenințării, a declarat o sursă guvernamentală americană familiarizată cu ancheta, pentru Reuters.

Pasagerii au fost percheziționați, a declarat sursa într-o declarație prin e-mail.

Serviciile de incendiu de la Ennis au fost mobilizate într-un punct de reținere adiacent autostrăzii M18.

Zborul a aterizat la ora 1.42 și a fost întâmpinat de vehiculele de salvare ale aeroportului.

“Se vor efectua controale suplimentare de securitate pentru toÈ›i clienÈ›ii È™i pentru bagaje, iar noi vom lucra pentru a trimite clienÈ›ii la destinaÈ›ia finală, Chicago, cât mai repede posibil”, a declarat United într-o declaraÈ›ie.

Citiți și Amenințare cu bombă pe aeroportul din Houston

“După evaluarea situaÈ›iei, echipajul nostru a luat decizia de a se îndrepta către cel mai apropiat aeroport disponibil”, a spus acesta.

United a refuzat să detalieze incidentul.

Cu toate acestea, pasagerii au fost trimiși la hotelurile locale pentru noapte și aeronava a fost programată să decoleze astăzi, 12 iunie, la ora 15:00.

← Close