Atenționare de călătorie: grevă în Grecia

Andrei Beldiman, 07 iun.. 2018

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia.

MAE a atenţionat joi, 7 iunie, cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că lucrătorii de la căile ferate şi de la metroul suburban au anunţat o grevă de 24 de ore.

Greva trenurilor și a metroului din Grecia va avea loc vineri, 8 iunie, în intervalul orar 00,00 – 24,00.

Potrivit MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875. Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR). Apoi vor fi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Citiți și despre Controlorii de trafic aerian intră, din nou, în grevă în Italia

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Aplicația “Călătoreşte în siguranţă” permite cetățenilor români:

  • să afle informaţii despre ţara de destinaţie: condiţii, recomandări şi alerte de călătorie, misiuni diplomatice româneşti în ţara în care călătoresc;
  • să poate fi alertați în cazul în care apar situații speciale în țara în care se află;
  • să poată alerta cea mai apropiată misiune a României în caz de urgență;
  • să afle rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente (accident, îmbolnăvire, pierdere de acte etc.) sau alte informaţii utile.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Ultima grevă din Grecia a avut loc la sfârșitul lunii mai. A fost organizată de către lucrătorii care asigură transportul public (troleibuze și autobuze, inclusiv cele Express – care asigură legătura cu Aeroportul din Atena). De asemenea, lucrătorii de la metrou au anunțat întreruperea activității. Lucrătorii vamali s-au alăturat grevei.

← Close