Controlorii de trafic aerian intră, din nou, în grevă în Italia

Andrei Beldiman, 07 iun.. 2018

Sute de zboruri vor fi anulate din cauza unui nou val de grevă în Italia. Acțiunea este organizată de controlorii de trafic aerian, dar și de personalul de la sol.

Mai multe companii aeriene au emis avertizări privind greva controlorilor de trafic aerian din Italia. Greva națională va avea loc vineri, 8 iunie 2018.

Greva va afecta controlul traficului aerian și serviciile de handling de la sol.

Reprezentanții Ryanair au anunțat că au fost forțați să anuleze mai multe zboruri în decursul zilei de 8 iunie. În același timp alte zboruri vor avea întârzieri. Vorbim despre zboruri dinspre și către Italia, dar și unele zboruri care vor trece prin spațiul aerian al țării.

Citiți și despre bilete de avion de la 15 euro, ideale pentru vacanța de vară 2018.

„Ryanair solicită acțiuni imediate ale Comisiei Europene pentru a preveni alte greve ale controlorilor de trafic aerian. Aceste acțiuni perturbă planurile de călătorie ale pasagerilor europeni în această vară. Încurajăm, de asemenea, toți clienții să semneze petiția A4E online: Keep Europe’s Skies Open”.

EasyJet a declarat că așteaptă o serie de anulări și posibile întârzieri.

British Airways a declarat că greva va avea impact asupra zborurilor către și de la Roma, Veneția și Milano Linate.

„Unele zboruri s-ar putea confrunta cu întreruperi, ceea ce este în afara controlului nostru și ve dăm seama de faptul că este posibil să nu doriți să călătoriți în aceste condiții. Prin urmare, am introdus o politică mai flexibilă de rezervare pentru a ajuta clienții afectați să călătorească pe date alternative și să evite acțiunea de grevă”.

British Airways a spus că va folosi, de asemenea, aeronave mai mari pentru alte zboruri către și din Italia, pentru a ajuta clienții afectați de serviciile anulate.

Alitalia a anulat zeci de zboruri, inclusiv cele din Londra.

În decursul zilei de 6 iunie 2018, compania aeriană low-cost, Wizz Air, a emis o avertizare de călătorie. Pe pagina oficială de Facebook o fost postată o avertizare despre o potențială grevă a controlorilor de trafic aerian din Italia.

← Close