Atac în aeroport. 3 persoane și-au pierdut viața

Andrei Beldiman, 25 iun.. 2018

Reprezentanții Armatei din Indonezia au declarat că în urma unui atac în aeroport, în estul Papua, 3 persoane și-au pierdut viața.

În urma declarației aflăm că trei oameni și-au pierdut viețile într-un atac la un aeroport din Papua, estul țării, care viza un avion care transportă poliția militară.

Trei persoane și-au pierdut viața și alte două au fost rănite.

Coloneul Muhammad Aidi, reprezentantul armatei din Papua, a confirmat că trei persoane au trecut în neființă și două alte persoane au fost rănite în urma atacului. Atât pilotul cât și copilotul au fost răniți. Atacul a avut loc în decursul dimineații de luni, 25 iunie.

Focul a fost deschis asupra avionului care aterizase pe aeroportul Kenyam, în zona Nduga.

Citiți și Incendiu la un hotel din Venus. 28 de persoane evacuate

Tensiunea a znceput să crească în regiunea Papua, controlată anterior de Olanda, din momentul în care a fost anexată Indoneziei în 1963. Răscoala grupărilor pro-independență este aproape de punctul de a izbucni.

De asemenea, colonelul Aidi a declarat că avionul „Twin Otter’ transporta forțe ale poliției din orașul Wamena până la Nduga. Acestea urmau să asigure securitatea în timpul alegerilor regionale care se vor desfășura în cadrul zilei de miercuri.

O aeronavă a fost incendiată pe aeroport, în Papua Noua Guinee.

În urmă cu două săptămâni o aeronavă DHC-8, a companiei aeriene subsidiare, Link PNG, a fost implicată într-un incident pe aeroportul din Mendi, provincia Southern Highlands, Papua Noua Guinee.

Conform unei declarații din partea reprezentanților companiei aeriene aeronava a suferit pagube când protestatarii au invadat pista. În plus Corporația Națională a Aeroporturilor a închis aeroportul.

Citiți și Incendiu în Londra. 150 de oameni au fost evacuați dintr-o clădire de locuințe

Martorii au declarat că avionul Dash 8 a fost oprit în după amiaza zilei de joi, 14 iunie 2018. Acesta nu a putut părăsi orașul Mendi.

Șefa asistentelor din spitalul din Mendi, Anna Anda, a declarat că susținătorii candidatului care a pierdut șefia provinciei Southern Highlands au explodat atunci când au auzit veștile despre rezultatul alegerilor. Aceștia au devenit agresivi atunci când au aflat că cel pe care-l susțineau a pierdut alegerile.

← Close