Incendiu în Londra. 150 de oameni au fost evacuați dintr-o clădire de locuințe

Andrei Beldiman, 14 iun.. 2018

Mai mult de 150 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu în Londra. Alarmele pentru incendiu nu au pornit.

Un incendiu puternic a izbucnit în orele dimineții de 14 iunie, într-un bloc de apartamente în Londra.

Rezidenții s-au trezit din cauza țipetelor. Alarmele pentru incendiu nu au pornit.

Pompierii au fost chemați să stingă un incendiu la un bloc de locuințe.

Citiți și Incendiu în hotel: Turiștii cuprinși de panică încearcă să se salveze

Echipajele au fost chemate să stingă incendiul izbucnit la etajul 13 al blocului de 20 etaje din Lewisham, Londra de Sud-Est. Evenimentul s-a produs, în mod ironic, la prima aniversare a incendiului din Turnul Grenfell, din urmă cu un an.

Brigada de pompieri din Londra a spus că aproximativ 150 de persoane au părăsit clădirea înainte ca pompierii să ajungă la ora 4.15 dimineața și un sistem de aspersoare “a suprimat” focul.

Rezidenții au povestit pe Twitter momentele șocante.

Yusif Ali a scris pe Twitter: “Foc în clădirea Roma Corte, Lewisham și nici o alarmă de incendiu nu a pornit. În schimb, am fost trezit de oamenii care țipau că era un incendiu. Oribil.’

Caleb Parker a postat: “Nu este cel mai bun mod de a te trezi dimineata! Dar sunt recunoscător pentru pompierii care au împiedicat acest lucru să se răspândească în această dimineață, și vecinii care au bătut la ușa celorlalți pentru că alarma de incendiu nu a pornit. Kudos și pentru poliție pentru profesionalismul lor.

Citiți și Incendiu pe Aeroportul din Frankfurt. Un avion a luat foc în urma unui accident

Christoph Mayr a postat pe Twitter: “Evacuat la ora patru dimineața, focul a fost stins și toată lumea este în siguranță, dar foarte preocupată de faptul că nu au existat alarme care să pornească, așa de recunoscător pentru oamenii din clădiri, care au strigat.“

Nick Cheuk a adăugat: “Poliția tocmai ne-a spus că nimeni nu a fost rănit și că focul a fost limitat doar la un singur apartament.”

Prețul unui apartament se ridică până la jumătate de milion de lire sterline.

Apartamentele din blocul Roma Corte, care are un serviciu de concierge de 24 de ore, au fost vândute cu prețuri de până la 500.000 de lire sterline în ultimii trei ani de când a fost construit.

Echipajele de la Deptford, New Cross și Lewisham au fost printre cei 58 de pompieri de la fața locului, în timp ce personalul poliției și al ambulanței era, de asemenea, prezent.

Pompierii au spus că au primit 16 apeluri despre incendiul, care a fost sub control la ora 5.23. Cauza focului este în curs de investigare.

Paramedicii și poliția au fost, de asemenea, la fața locului. Imaginile postate de serviciul de ambulanță din Londra au arătat un număr de vehicule de urgență în afara blocului.

Astăzi marchează 12 luni de la incendiul din Grenfell Tower, în North Kensington, West London, în urma căruia 72 de persoane și-au pierdut viața.

Sursa: Daily Mail

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close