ANITP şi Aeroportul Henri Coandă – împreună împotriva traficului de persoane

Andrei Beldiman, 25 mai. 2018

ANITP şi Aeroportul Henri Coandă militează împreună împotriva traficului de persoane.

Pe 23 mai 2018 a fost emis un comunicat din partea Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP).

ANITP şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, au încheiat în luna mai 2018 un acord de parteneriat în domeniul prevenirii traficului de persoane.

Cele două instituţii vor colabora în vederea derulării unor activităţi destinate diminuării vulnerabilităţii la traficul de persoane a cetăţenilor români. Acestea vor colabora şi pentru descurajarea şi reducerea cererii care favorizează acest fenomen.

Astfel, toate activităţile comune de luptă împotriva acestui flagel de crimă organizată vor asigura o abordare cuprinzătoare şi eficientă a strategiilor de informare, conştientizare şi sensibilizare a publicului.

Citiți și despre captură șocantă pe aeroport. Au fost găsite 250 de grame de cocaină ascunse în interiorul unei persoane.

„ZILELE COMUNE DE ACŢIUNE” reprezintă o acţiune la nivel European, derulată în parteneriat, după un plan comun, în scopul prevenirii şi combaterii traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă, din cadrul Proiectului „EMPACT” – Joint Action Days on THB for Labour Exploitation 2018.

În concret, partenerii au acţionat în sistem integrat, în intervalul orar de operare a zborurilor către destinaţiile de exploatare identificate, în aeroporturile din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Oradea, Constanţa şi Craiova, pentru grupul ţintă reprezentat de pasagerii zborurilor operate de companiile „low-cost”. De asemenea, s-a acţionat în punctele de trecere a frontierei şi în unităţi de învâţământ.

Echipele au distribuit materiale informativ-preventive, au comunicat sfaturi şi informaţii utile privind modalităţile de recrutare folosite de traficanţi, mijloacele de diminuare a riscului de a deveni victimă a acestei infracţiuni, precum şi indiciile pentru a putea identifica şi salva o posibilă victimă.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

Citiți și despre aterizare de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. Un pasager s-a stins din viață.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti administrează cele două aeroporturi principale ale României: Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu şi reprezintă principalul pol aviatic al României, care procesează aroximativ 75% din traficul aerian de pasageri, marfă şi poştă înregistrată la nivel naţional.

Telefon: +4 021 204 1000; 201 4000, Fax: (021) 201 4990, E-mail: contact@bucharestairports.ro
Website: www.bucharestairports.ro
Link-uri utile: http://www.bucharestairports.ro/cnab/ro/

← Close