Angajații Romatsa – pregătire de 3 milioane de euro

Andrei Beldiman, 28 mai. 2018

Angajații Romatsa vor fi pregătiți în cadrul Pan Am International Flight Academy. Valoarea cursurilor atinge fabuloasa sumă de 3 milioane de euro.

Pan Am International Flight Academy a câştigat un contract în valoare de 13,944 de milioane de lei pentru a pregătii angajații Romatsa.

Contractul în valoare de 3,012 milioane de euro, fără TVA,  întrevede ca angajaţii Regiei Autonome “Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian” – ROMATSA vor beneficia de servicii de pregătire (cursuri externe), potrivit unui anunţ de atribuire postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă pe criteriul celui mai bun raport calitate-preţ şi nu poate fi subcontractat.

Citiți și despre incident aviatic: un avion Ryanair a fost lovit pe Aeroportul din Stansted.

Contractul nu este legat de un proiect/program finanţat din fonduri comunitare, informează Agerpres.

Romatsa are statut de regie autonomă autofinanţată de importanţă naţională şi deţine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian.

Serviciile de trafic aerian sunt asigurate atât aeronavelor civile care survolează spaţiul aerian naţional, cât şi aeronavelor care aterizează sau decolează de pe aeroporturile din România.

Serviciile prestate se referă la activitatea de dirijare din zona aeroportului (de terminal) şi de rută (ACC).

Citiți și despre captură pe Aeroportul din Manchester: 250 grame de cocaină ascunse în interiorul unei persoane.

Pan Am International Flight Academy (PAIFA) este singura divizie rămasă a iconicii Pan American World Airways. Cea din urmă a declarat faliment în ianuarie 1991 și a fost închisă în decembrie 1991. Pan Am International Flight Academy, Denver, a primit certificatul Export Achievement din partea biroului din Denver al Diviziei de Servicii Comerciale din SUA, o sucursală a Departamentului de Comerț al Statelor Unite.

Academia de zbor are sediul în Miami. Este o școală de aviație specializată în formarea companiilor aeriene și a piloților din întreaga lume. Programele de instruire de bază includ: formare pilot, formare echipaj aerian, formare de tip de calificare, formare de întreținere a aeronavelor, participant la zbor, dispecer, controlul traficului aerian și formare Ab Initio. Sursa: Wikipedia.

← Close