Categories: News

Ancheta Boeing 737 Ukraine International Airlines în impas. Ce au cocluzionat anchetatorii

Ancheta prăbușirii Avionului Boeing 737 Ukraine International Airlines, doborât pe 11 ianuarie 2020 din greseală de armata Iraniană, se află în mare impas. Cutiile negre ale avionului nu sunt de folos, conform anchetatorilor din Teheran.

Schimbarea a apărut însă că deși încă de la început Boeing a solicitat trimiterea cutiilor negre la centrul special de recuperare al datelor din Washington, autoritățile Iraniene s-au opus vehement. Acum se pare că după 6 luni de încercărci în afla exact cauza prăbușirii, cei din Teheran sunt dispuși să trimită cutiile negre spre analiză în contextul în care nu au reușit să recupereze datele din acestea.

Zborul Teheran – Kiev avea la bord în momentul prăbușirii 176 de pasageri. Avionul a fost lovit de o racheta trimisă de forțele tereste din Iran și la doar câteva minute de la decolararea de pe aeroportul din Teheran acesta s-a prăbușit.

Toți pasagerii au murit, la fel și piloții și însoțitorii de zbor. În Ucraina vestea a fost confirmată chiar de președintele țării care s-a abținut la a face acuzații către Iran, iar ulterior autoritățile au cerut ca ancheta să fie transparentă nu mascată.

Initial Autoritățile Iraniene nu recunoscut că ar fi trras în avion, dupa care au revenit și au spus că acest lucru s-a podus din greșeală. Cutiile negre vor fi expediate către experții NTSB și Boeing care vor analiza ce mai poate fi recuperat din ele și care au fost ultimele clipe din zbor.

„Deşi ancheta se apropie de final şi conţinutul cutiilor negre nu va aduce niciun folos în procesul anchetării, suntem gata să le oferim unei ţări terţe sau unei companii (străine, n.red.)”, astfel încât acestea să fie decriptate, scrie Irna.

Presiuni internaționale pentru cutiile negre ale avionului Boeing 737 prăbușit în Teheran

La bordul avionului se aflau și cetățeni canadieni, iar aceștia au cerut insistent autorităților din Iran să trimită cutiile negre experților. Reprezentanții din Ottawa, capitala Canadei, au susținut că Iranul nu are intrumentele necesare pentru decriptarea cutiilor negre.

Imagini cu avionul Boeing 737 prăbușit în Teheran

Compania Ukraine Internationals s-a abținut de la comentarii, însă prin vocea președintelui aceștia au cerut ca Iranul să plătească despăgubiri rudelor îndoliate.

“Aşteptăm din partea Iranului (…) ca vinovaţii să fie deferiţi justiţiei”, “plata unor despăgubiri” şi “aducerea trupurilor victimelor”, a scris Zelenski pe Facebook, potrivit Agerpres.

“Sperăm că ancheta va continua fără întârzieri deliberate şi fără obstacole. Cei 45 de specialişti ai noştri trebuie să obţină acces total” la ansamblul elementelor anchetei, a adăugat el.

Adrian

Share
Published by
Adrian

Recent Posts

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

14 ore ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

6 zile ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

7 zile ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

2 săptămâni ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

3 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

4 săptămâni ago

Acest site folosește cookies.