Categories: News

Accident în Bulgaria. 11 români au fost răniți

Un autocar înmatriculat în România a fost implicat joi într-un accident în Bulgaria. 11 persoane de cetățenie română au fost rănite.

Accidentul a avut loc lângă Vidin, 11 români fiind răniţi uşor, potrivit primelor date transmise de Ministerul Afacerilor Externe.

“Ambasada României la Sofia urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 7 iunie, în apropierea localităţii Vidin, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, având la bord 48 de pasageri”, precizează MAE, într-un comunicat transmis Agerpres.

Citiți și despre un turist american care a dispărut în Munții Bucegi, după un zbor cu parapanta. Unde l-au găsit salvamontiștii și jandarmii pe bărbatului care a zburat cu parapanta de pe Vârful Caraiman.

Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi situaţia persoanelor afectate.

Conform datelor obţinute de reprezentanţii ambasadei, “în urma producerii accidentului, 11 cetăţeni români au suferit răni uşoare şi medii, care au necesitat îngrijiri medicale”, arată sursa citată.

Zece dintre pasageri au fost transportaţi la o unitate medicală din zonă, fiind ulterior externaţi la cerere pentru a-şi continua călătoria.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Sofia s-a deplasat la locul accidentului şi la spitalul la care au fost transportate persoanele rănite pentru a acorda asistenţă consulară.

De asemenea, reprezentanţii ambasadei au contactat compania de transport, iar în urma discuţiilor a rezultat faptul că un alt autocar al companiei va prelua toţi pasagerii.

Citiți și despre un accident aviatic produs în România în decursul zilei de 6 iunie. Avionul a luat foc după aterizarea forțată.

Ancheta autorităţilor locale este în curs de desfăşurare, cetăţenii români urmând să îşi continue călătoria joi dimineaţă după finalizarea procedurilor preliminare, precizează MAE.

Autocarul cu români se întorcea din Grecia.

Potrivit MAE, Ambasada României la Sofia monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români, acordând asistenţă consulară.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Cum să alegeți toaleta ecologică potrivită pentru nevoile dumneavoastră

Atunci când vine vorba de alegerea unei toalete ecologice, există o varietate de opțiuni disponibile…

7 zile ago

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

3 săptămâni ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

4 săptămâni ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

4 săptămâni ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

o lună ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

o lună ago

Acest site folosește cookies.