Accident de avion în Cuba. Bilanțul victimelor a crescut

Andrei Beldiman, 22 mai. 2018

Cea mai mare tragedie din ultimii aproape 30 de ani, în Cuba, a avut loc vineri, 18 mai, la Havana. Astăzi una dintre cele trei supravieţuitoare ale accidentului de avion a decedat la spital.

Bilanţul catastrofei aeriene a ajuns la 111 morţi, fiind cea mai mare tragedie de acest fel din Cuba din ultimii aproape 30 de ani.

Tânăra femeie de 23 de ani “se afla într-o stare extrem de critică pentru care nu s-a mai putut face nimic”, în ciuda eforturilor medicilor, a precizat Ministerul Sănătăţii cubanez într-un comunicat citit la televiziunea naţională. Celelalte două supravieţuitoare se află în continuare internate în spital într-o stare gravă, relatează AFP.

Citiți mai multe despre accidentul aviatic din Cuba.

Cele trei femei s-au numărat printre cele 113 persoane de la bordul avionului Boeing 737-200. Acesta s-a prăbuşit vineri, 18 mai, într-o zonă cu culturi agricole la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul internaţional Jose Marti din Havana.

Avionul a fost închiriat de compania aeriană cubaneză Cubana de Aviacion de la compania mexicană Global Air. Aceasta este cunoscută şi sub denumirea de Aerolineas Damojh. Aeronava asigura legătura între Havana şi Holguin.

Operaţiunile acestei companii au fost suspendate “temporar” luni, 21 mai, de către Direcţia Aviaţiei Civile din Mexic, pentru a fi efectuată o verificare a modului în care Global Air respecta normele de securitate internaţionale.

Sâmbătă, un fost pilot al companiei a denunţat în presa mexicană deficienţe în întreţinerea aparatelor de zbor. Nu este prima dată când face astfel de acuzații. Astfel de acțiuni au determinat deja o suspendare a zborurilor unui avion între 2013 şi 2014.

Experţi ai Boeing, Global Air şi Direcţiei generale a aeronauticii civile mexicane sunt în Cuba pentru a ajuta autorităţile să facă lumină asupra accidentului. Evenimentul este cel mai grav înregistrat în insulă după 1989, informează Agerpres.

Citiți și despre aterizare de urgență pe Otopeni, o persoană s-a stins din viață.

Havana a anunţat deja că una din cutiile negre a fost găsită în “stare bună”. Până acum, numai 36 de victime au fost identificate oficial, iar unele dintre ele au fost deja înmormântate.

În total, în accident au murit 100 de cubanezi – între care cinci copii -, cei şase membri mexicani ai echipajului, trei turişti străini – o mexicană şi un cuplu argentinian -, precum şi doi rezidenţi din Sahara Occidentală, “probabil” studenţi, conform presei de stat.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close