Accident aviatic în Madagascar. 5 persoane și-au pierdut viața

Andrei Beldiman, 19 iun.. 2018

Lumea aviatică a fost zguduită de un nou accident aviatic. 5 persoane și-au pierdut viața în Madagascar

Un avion aparținând unei companii private s-a prăbușit în timpul zilei de luni, 18 iunie 2018, în Antananarivo. Toate cele 5 persoane aflate la bord și-au pierdut viața. Declarațiile au fost făcute marți de reprezentanțul Aviației Civile din Madagascar, într-o declarație.

Nu a fost dezvăluită cauza accidentului.

Aeronava Piper PA 31 operată de Madagascar Trans Air, o companie aeriană privată, s-a prăbușit în suburbiile vestice ale orașului. Accidentul aviatic a avut loc în dimineața zilei de luni.

Citiți și Accident aviatic, două avioane s-au ciocnit în zbor. O persoană și-a pierdut viața

“Aeronava ușoară, aparținând companiei aeriene MTA, a fost victima unui accident … din motive care sunt încă în curs de investigare”, a spus reprezentantul Aviației Civile. “Din păcate, toți cei aflați la bord au decedat în acest accident.”

Avionul se afla într-un zbor de antrenament în imediata vecinătate a zonei Ivato, unde se află principalul aeroport din Antananarivo.

O investigație pentru a determina cauza accidentului a fost lansată.

“O investigație de reglementare a fost lansată de echipa pentru accidente aviatice civile și Biroului de Investigare a Incidentelor.”, conform declarațiilor făcute pentru Reuters.

Citiți și Accident aviatic în România. Avionul a luat foc

La finele lui 2006 a avut loc un accident asemănător în Madagascar.

6 persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui avion de dimensiuni mici. 3 italieni, un elvețian și 2 piloțilocali se aflau la bord. Avionul s-a prăbușit la puțin după decolarea de pe un aeroport din sud-vestul insulei.

Micul avion Cessna transporta pasagerii străini, toți considerați a fi angajați ai unei companii miniere. Avionul a izbucnit în flăcări și s-a prăbușit în ​​zona Toaliara.

Accidentul a avut loc în jurul oreo 04.17 dimineața, la două minute de la decolare, a declarat la vremea respectivă șeful pompierilor din Toaliara, localitatea aflată la 1 000km sud-vest de capitală.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close