32 de decese în urma prăbușirii unui avion rusesc în Siria

Un avion rusesc de transport s-a prăbușit în Siria. 26 de pasageri și 6 membrii au decedat în urma impactului, afirmă Ministerul de Apărare, conform BBC.

Sursa: Wikipedia

Un avion An-26 s-a prăbușit în timpul aterizării pe baza Hmeimim, aproape de orașul Latakia, în Siria.

Potrivit primelor informații cauza prăbușirii este o posibilă defecțiune tehnică.

O investigație are loc în prezent.

Pe 7 ianuarie forțele rusești au afirmat că au dejucat planurile unui atac cu drone asupra bazei Hmeimim.

Acest lucru s-a întâmplat la doar o săptămână după ce avioanele rusești de război au fost deteriorate în cadrul bazei în urma unui atac din partea forțelor de rebeliune.

Ministerul de Apărare de la Moscova afirmă că prăbușirea avionului a avut loc în jurul orei 15:00, ora Moscovei.

De asemenea afirmă că avionul s-a prăbușit la doar 500 de metri înainte de pista de aterizare.

O comisie specială a fost delegată să investigheze accidentul.

Hmeimin este baza rusească principală pentru atacuri în aer împotriva grupurilor de rebeli din Siria. Aceste atacuri au fost aprobate de președintele sirian Bashar al-Assad pentru a recupera teritoriul pierdut în favoarea grupurilor de rebeli.

Se spune că aceste atacuri rusești au omorât mulți civili, cu toate că Moscova insistă că ținta principală sunt luptătorii rebeli.

Rusia a lansat operațiunea militară din Siria în septembrie 2015, declarând că acționează la cererea președintelui Assad.

Iată pierderile confirmate ale forțelor aeriene:

Februarie 2018: Un avion de luptă Sukhoi-25 este prăbușit într-o zonă rebelă din provincia Idlib, la nord-vest. Piloții se catapultează, dar mai târziu mor într-o luptă la sol.

Decembrie 2017: Proiectile Shelling avariază mai multe avioane aflate la baza aeriană Hmeimim, doi militari ruși sunt uciși.

Decembrie 2016: Un Tu-154 care transporta 92 de persoane – inclusiv muzicieni de armată – se prăbușește în Marea Neagră după ce a pornit înspre Siria din Sochi, toți cei aflați la bord și-au pierdut viața.

August 2016: Toți cei cinci oameni aflați la bordul unui elicopter sunt uciși în urma unor împușcături din Idlib.

Noiembrie 2015: Avioanele de război turcești au tras asupra unui Sukhoi-24 care apoi s-a prăbușit. Un pilot este ucis, celălalt salvat. Incidentul a declanșat o deteriorare severă a relațiilor bilaterale.

Sursa: BBC

← Close