Un miliard de dolari împrumut pentru Turkish Airlines

Andrei Beldiman, 27 iun.. 2018

Compania aeriană Turkish Airlines caută să împrumute un miliard de dolari pentru facilităţile de la noul aeroport din Istanbul.

Turkish Airlines negociază cu aproximativ 13 bănci turceşti şi chineze pentru obţinerea unei finanţări de 800 de milioane – un miliard de dolari pentru a-şi construi facilităţile de la noul aeroport din Istanbul.

Negocierile sunt în fază avansată, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Al treilea aeroport din Istanbul ar urma să fie inaugurat pe 29 octombrie.

Acesta urmează să devină cel mai mare din lume, conform declaraţiilor oficialilor turci. Imediat, zborurile de pe aeroportul actual Ataturk vor fi redirecţionate către noua facilitate, iar perioada de tranziţie se va încheia în 48 de ore, susţin oficialii. Aeroportul Ataturk va fi închis.

Citiți și Aeronava președintelui Turciei a aterizat pentru prima oară pe noul aeroport din Istanbul

Iniţial, noul aeroport va avea o capacitate anuală de 90 de milioane de pasageri. Valoarea investiţiei se ridică la 10,25 miliarde de euro (11,96 miliarde de dolari). Noul aeroport va fi în partea europeană a Istanbulului, un oraş cu aproximativ 15 milioane de locuitori. Aeroportul Sabiha Gokcen este amplasat în partea asiatică.

Turkish Airlines negociază cu cinci bănci din Turcia şi câteva din China, inclusiv ICBC.

Alţi patru creditori turci – Is Bank, Yapi Kredi, Alternatifbank şi Ziraat Katilim – ar putea furniza finanţare, acordul urmând să se finalizeze luna viitoare, susţin sursele. Acestea adaugă că instituţiile financiare chineze sunt dornice să acorde finanţare, iar scadenţa împrumuturilor este de trei-cinci ani, cu o perioadă de graţie de un an.

Citiți și VIDEO. Două avioane s-au ciocnit pe Aeroportul Ataturk din Istanbul

Compania aeriană şi băncile nu au comentat informaţia.

Recent, Turkish Airlines a anunţat că a înregistrat pierderi de 314 milioane de lire turceşti (67,98 milioane de dolari) în primul trimestru din acest an. În același timp vânzările au urcat cu 44%, la 10.530 miliarde de lire turceşti.

← Close