Redeschiderea pistei 2 a Aeroportului Internațional Henri Coandă

Andrei Beldiman, 12 iun.. 2018

Redeschiderea pistei 2 a Aeroportului Internațional Henri Coandă a fost anunțată. Pista va fi deschisă pe întreaga lungime începând cu data de 20 iunie.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a emis un comunicat de presă prin care anunță redeschiderea pistei 2 a Aeroportului Internațional Henri Coandă.

În urma încheierii recepției la terminarea lucrărilor pentru pista 2 (08L-26R) a aeroportului Henri Coandă, CN Aeroporturi București va demara, mâine, 13 iunie a.c. procedurile de redeschidere a acestei piste pe întreaga ei lungime.

Ce proceduri trebuie îndeplinite pentru redeschiderea pistei 2

Aceste proceduri implică reconfigurarea marcajelor și balizajului, verificarea din zbor a configurației pistei și a sistemelor de radionavigație și efectuarea unei inspecții din partea Autorității Aeronautice Civile Române. Astfel, pe perioada derulării lor, întreaga pistă va fi obligatoriu închisă pentru trafic. Aceasta va fi redeschisă la termenul stabilit prin graficul de lucru, respectiv 20 iunie.

Citiți și A fost inaugurată o rută nouă Tarom, între Cluj și Iași

Redeschiderea pistei 2 pe întreaga lungime de 3500 m va permite operarea în condiții foarte bune, cu evitarea congestiilor de trafic, atât în lunile de vârf (iulie – august) cât și în condițiile dificile din lunile de iarnă.

Sunt așteptate mici întârzieri în perioada 13 – 20 iunie

Întrucât în perioada 13-20 iunie se va opera cu o singură pistă, fapt ce va implica regularizări de trafic efectuate de EUROCONTROL și ROMATSA, este posibilă apariția unor mici întârzieri la aterizarea și decolarea unor zboruri, în special la orele de vârf.

Citiți și Aeronavă întoarsă din zbor pe Aeroportul Otopeni – geam fisurat

Asigurăm pasagerii că facem toate eforturile pentru minimizarea oricărui disconfort ce ar putea apărea.

În luna martie a acestui an un incident grav a avut loc pe Aeroportul Otopeni, din cauza degradării pistelor. Un Boeing 747 israelian a dislocat o bucată din calea de rulare la decolare. În urma acestui eveniment pista a fost închisă de urgență. Evenimentul a demarat lucrările de reparații la pistele aeroportului.

← Close