Paraşutiştii Batalionului 630 Bacău, câştigătorii ‘Memorialului General-maior Grigore Baştan’

Andrei Beldiman, 06 iun.. 2018

Câștigătorii celei de-a 31-a ediție a exercițiului cu trupe de teren ‘Memorial General-maior Grigore Baştan’ sunt paraşutiştii Batalionului 630.

Paraşutiştii Batalionului 630 ‘Smaranda Brăescu’ din Bacău au câştigat exerciţiul cu trupe în teren desfăşurat la Buzău în perioada 5-6 iunie.

„Merituoşii câştigători sunt reprezentanţii unităţii militare 01983, Batalionul 630 ‘Smaranda Brăescu’ din Bacău. Aceștia au reuşit să onoreze numele şi prestigiul celebrei paraşutiste românce”. Declarațiile au fost făcute, cu ocazia festivităţii de premiere, de către locotenent-colonelul Dragoş Axinia.

Citiți și despre motivul pentru care avioanele comerciale nu au parașute pentru pasagerii aflați la bord.

La mică distanţă de câştigători s-au clasat reprezentanţii unităţii militare 02000 din Buzău, Brigada de informaţii militare, şi cei ai unităţii militare 01049, Regimentul 317, Cluj-Napoca.

Preşedintele Fundaţiei „Grigore Baştan”, Valentina Baştan, a declarat că „această manifestare, aflată la a 31-a ediţie, este un eveniment de suflet al paraşutismului militar românesc. Aduce în prim-plan acele calităţi specifice acestei arme pe care tatăl meu le-a propovăduit şi stimulat de-a lungul carierei sale. Este un exerciţiu permanent de voinţă, un antrenament deosebit, calităţi deosebite”.

Exerciţiul cu trupe în teren „Memorial General-maior Grigore Baştan”, ediţia 2018, s-a desfăşurat în perioada 5-6 iunie, la Buzău, în organizarea Centrului de instruire pentru ISR, paraşutişti, operaţii speciale şi JTAC, în colaborare cu Fundaţia „General Grigore Baştan”.

La eveniment au participat militari paraşutişti din structurile Ministerului Apărării Naţionale şi ale Jandarmeriei Române.

Citiți și despre un avion care s-a prăbușit în România. Un avion utilitar a aterizat forţat, miercuri, în zona localităţii gălăţene Băleni, după ce s-a lovit de un camion pe DJ 253, a declarat primarul localităţii Băleni, Lică Oprea.

Potrivit organizatorilor, principalele etape ale exerciţiului au fost inserţia prin paraşutare cu armament şi materiale, aruncarea grenadelor de mână de exerciţiu, deplasarea în teren contaminat, traversarea râului Buzău pe funicular, deplasarea după azimut, acordarea primului ajutor şi executarea unei şedinţe de tragere specifică, toate acestea desfăşurate pe o distanţă cumulată de circa 25 de kilometri.

← Close