Impactul grevelor controlorilor de trafic aerian din Franța

Andrei Beldiman, 18 iun.. 2018

Grevele controlorilor de trafic aerian din Franța afectează puternic sute de mii de oameni și companii aeriene.

Impiedicat de greve și echipamente învechite, controlul traficului aerian francez este responsabil pentru o treime din întârzierile aviatice din Europa.

Declarația vine din partea publicației Le Parisien, luni, 18 iunie, citând un raport al comitetului de finanțe al Senatului.

Între anii 2004 și 2016, controlorii de trafic aerian francezi au fost în grevă timp de 254 de zile.

Pe al doilea loc se află controlorii de trafic aerian din Grecia, cu doar 46 de zile de grevă. În acest top urmează Italia, cu 37 de zile de grevă, și Germania cu doar patru, potrivit raportului ziarului.

„Fiecare zi de grevă în Franța are un impact mult mai mare asupra traficului european decât (greve) în alte țări europene”, a remarcat autorul raportului, senatorul Vincent Capo-Canellas, după șase luni de activitate, inclusiv numeroase vizite pe teren.

Citiți și Angajat al aeroportului acuzat de agresiune sexuală a pasagerilor

În plus Franța este, de asemenea, campioană la capitolul întârzieri provocate de echipamentele învechite folosite, este precizat în raport.

„Țara noastră este responsabilă pentru 33% din întârzierile datorate controlului traficului aerian în Europa”, a declarat Capo-Canellas, reprezentând 300 milioane de euro pierderi anuale pentru companiile aeriene.

Controlul traficului aerian francez este responsabil pentru o treime din întârzierile aviatice din Europa.

„În Franța, echipamentul de control este depășit”, iar costurile de întreținere sunt ridicate. Valoarea lor a atins pragul de 136 de milioane de euro pe an, a adăugat Capo-Canellas.

„Ne aflăm în spatele vecinilor noștri”, se plângea senatorul, în ciuda faptului că Franța a cheltuit peste două miliarde de euro pentru modernizarea controlului traficului aerian din 2011.

Citiți și Aeroportul din Birmingham, obligat să se închidă din cauza unui avion care a aterizat de urgență

Raportul a menționat, de asemenea, că cei 4 000 de controlori de trafic aerian din Franța trebuie să facă față creșterii accentuate a traficului în fiecare an.

Ei au controlat mai mult de 3,1 milioane de zboruri în 2017, în creștere cu 4% față de 2016 și cu 8,6% din 2015.

← Close