Consumul de băuturi alcoolice în avion – ilegal sau nu? Care este limita?

Andrei Beldiman, 24 iun.. 2018

Este ilegal consumul de băuturi alcoolice în avion? Care este limita de băuturi pe care le puteți consuma? Aflați în continuare toate detaliile despre acest subiect.

Pasagerii care plănuiau să consume două, trei pahare în timpul zborului vor fi surprinși.

Companiile aeriene sunt din ce în ce mai stricte atunci când vine vorba de consumul de băuturi alcoolice în timpul zborurilor. Astfel, am adunat informațiile necesare despre tot ce trebuie să știți vis a vis de regulile și reglementările legate de alcool pe zboruri.

Pasagerii au voie să consume doar alcoolul de la bordul aeronavelor.

Este interzis consumul alcoolului cumpărat din magazinele de tip duty-free.

Dacă însoțitorii de zbor consideră că un pasager a băut mai mult decât trebuie pot să refuze să-i mai servească alcool. În ultimul timp pasageri aflați sub influența băuturilor alcoolice au cauzat mai multe incidente aviatice. Unele curse au fost nevoite să se abată de la ruta inițială pentru a da jos pasagerii problematici.

Citiți și Pasagerii europeni consideră că sunt trataţi necorespunzător de companiile aeriene

Săptămâna aceasta compania aeriană Ryanair a cerut aeroporturilor europene să nu mai servească alcool pasagerilor, înainte de ora 10 dimineața. Iar atunci când o fac, compania recomandă maxim două pahare de alcool per carte de îmbarcare.

Este un delict să fiți beat la bordul unui avion.

Însoțitorii de zbor au dreptul de a refuza servirea de băuturi alcoolice. În Marea Britanie pedeapsa maximă pentru cei băuți la bord este de 2 ani la închisoare, conform Autorității Aviației Civile.

Companiile aeriene au dreptul de a refuza îmbarcarea pasagerilor care arată semne că ar fi sub influența băuturilor alcoolice.

Citiți și Incident aviatic ciudat. Avionul a schimbat ruta din cauza unui pasager

Conform unei investigații conduse de BBC Panorama, mai mult de 387 de persoane au fost arestate sub suspiciunea de a fi băute între februarie 2016 și 2017, doar în Marea Britanie. Este o creștere cu mai mult de 250 de persoane față de anul precedent.

Conform raportului, membrii ai echipajului au fost agresați fizic de către pasageri beți, în timpul curselor.

← Close