Zbor Ryanair deviat din cauza pasagerilor aflați sub influența băuturilor alcoolice

Andrei Beldiman, 18 iun.. 2018

Un zbor Ryanair către Ibiza a fost forțat să aterizeze în Paris. Căpitanul a afirmat că 20 de pasageri au fost implicați într-un incident la bord.

3 dintre cei 20 de pasageri petrecăreți au fost preluați de poliție.

Căpitanul a declarat că pasagerii recalcitranți au concumat băuturi alcoolice în aeroport, înaintea zborului.

Incidentul a avut loc sâmbătă dimineața, 16 iunie 2018. Un grup de 20 de pasageri irlandezi care călătoreau din Dublin, Irlanda, către Ibiza, Spania, au fost implicați într-un incident la bordul unei aeronave a companiei Ryanair.

Citiți și Un însoțitor de zbor Ryanair și-a rupt piciorul la bordul unui avion

3 pasageri au fost dați jos din avion și preluați de poliție, pe aeroportul Beauvais, în Paris.

Căpitanul zborului de întoarcere din Ibiza către Dublin și-a cerut scuze pasagerilor pentru întârzierea zborului. Acesta a ajuns la destinație mai târziu cu 2 ore și 40 de minute. Căpitanul le-a explicat pasagerilor ce s-a întâmplat pe zborul inițial.

Căpitanul a adăugat că la bord se aflau și 3 copii, iar zborul a trebuit să fie deviat de la ruta inițială din motive de siguranță.

Compania aeriană Ryanair a cerut aeroporturilor să nu mai servească băuturi alcoolice înaintea orei 10 dimineața.

Prietenii și familiile celor implicați în incident au spus că informațiile nu au fost relatate corect.

Căpitanul a afirmat că pasagerii recalcitranți începuseră să bea în terminalul din Dublin înainte de zborul de la 08:50 dimineața, informează publicația Irish Mirror.

Reprezentantul Ryanair, Robin Kiely, a adăugat: “Zborul din Dublin către Ibiza a trebuit să devieze către Paris Beauvais după ce 3 pasageri au devenit agresivi la bord. Aeronava a aterizat în siguranță și pasagerii au fost scoși din avion și reținuți de poliție, înainte ca zborul să continue.”

De asemenea el a adăugat: “Nu vom tolera în nici un moment comportamentul nepotrivit sau perturbator, iar siguranța și confortul clienților, echipajului și aeronavelor noastre este prioritatea numărul unu.”

Citiți și Sindicatele angajaților Ryanair din 4 țări amenință compania cu greve în vara lui 2018

Dl Kiely nu a putut să dea informații despre costurile pe care Ryanair le-a avut din cauza incidentului sau despre ce se va întâmpla cu cei trei pasageri care au fost luați din avion.”

El a declarat: “Aceasta este acum o chestiune pentru poliția locală”.

Dl Kiely a spus că incidentul “este exact motivul pentru care solicităm schimbări semnificative pentru a interzice vânzarea de alcool pe aeroporturi, cum ar fi o limită de două băuturi per pasager și nici o vânzare de alcool înainte de ora 10:00”.

El a spus: “Este datoria aeroporturilor să introducă aceste masuri preventive pentru a reduce consumul excesiv de alcool și problemele pe care le creează, mai degrabă decât să permită pasagerilor să bea în exces înainte de zborurile lor”.

← Close