Categories: Enjoy

Un client a lăsat 260% din nota de plată, ca bacșiș la restaurant

Când lăsăm bacșiș la restaurant luăm în considerare calitatea servirii, a preparatelor culinare și a ambientului.

Sursa: Facebook

În România este o regulă nescrisă să lăsăm de la 10% până la 20% bacșiș din valoarea notei de plată.

De cealaltă parte a Atlanticului, pentru cei mai mulţi dintre americani, un bacşiş bun lăsat într-un restaurant reprezintă cel mult 20% din nota de plată. “Ce se întâmplă însă atunci când bacşişul este de 260%?”, se întreabă AFP, într-un articol de tip feature.

În weekend, în cadrul restaurantului Boka, din Chicago, ospătarii au fost surprinși de un client generos.

Restaurantul este un local bine cotat în Chicago. Aici sunt servite preparate culinare americane de sezon. Restaurantul are o stea Michelin, fiind apreciat pentru ingredientele de calitate și modul în care sunt pregătite preparatele culinare.

Duminică seara, un client, a fost plăcut surprins de preparatele pe care le-a consumat. Pentru nota de plată în valoare de 759 de dolari, a lăsat un bacşiş de 2.000 de dolari. Imaginați-vă surprinderea ospătarilor la vederea acestui bacșiș.

Reprezentanţii restaurantului au ales să protejeze identitatea clientului extrem de generos. Singurele informații despre acesta sunt următoarele: “Mike, un vizitator venit din Seattle”, conform Agerpres.

Bacșișul inițial, atunci când a plătit nota de 759 de dolari, a fost de 300 de dolari. Apoi clientul a mers la bucătărie, pentru a înmâna 100 de dolari fiecăruia dintre cei 17 membri ai personalului angajat.

Conducerea restaurantului a publicat pe rețeaua de socializare Instagram o fotografie cu clientul, aflat pe punctul de a se fotografia cu întreaga echipă de bucătari, toată numai zâmbet.

“A fost extraordinară această surpriză, să avem pe cineva care şi-a exprimat satisfacţia în această manieră”, a spus Jon Leopold, directorul general al restaurantului, citat de cotidianul Chicago Tribune.

Restaurantul Boka din Chicago trece printr-o perioadă favorabilă. Recent, a fost nominalizat la James Beard Award, un prestigios premiu culinar atribuit de industria gastronomică americană.

Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 7 mai în oraşul Chicago.

Citiți și despre:

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

o săptămână ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

2 săptămâni ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

2 săptămâni ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

3 săptămâni ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

4 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

o lună ago

Acest site folosește cookies.