Un client a lăsat 260% din nota de plată, ca bacșiș la restaurant

Andrei Beldiman, 17 apr.. 2018

Când lăsăm bacșiș la restaurant luăm în considerare calitatea servirii, a preparatelor culinare și a ambientului.

Sursa: Facebook

În România este o regulă nescrisă să lăsăm de la 10% până la 20% bacșiș din valoarea notei de plată.

De cealaltă parte a Atlanticului, pentru cei mai mulţi dintre americani, un bacşiş bun lăsat într-un restaurant reprezintă cel mult 20% din nota de plată. “Ce se întâmplă însă atunci când bacşişul este de 260%?”, se întreabă AFP, într-un articol de tip feature.

În weekend, în cadrul restaurantului Boka, din Chicago, ospătarii au fost surprinși de un client generos.

Restaurantul este un local bine cotat în Chicago. Aici sunt servite preparate culinare americane de sezon. Restaurantul are o stea Michelin, fiind apreciat pentru ingredientele de calitate și modul în care sunt pregătite preparatele culinare.

Duminică seara, un client, a fost plăcut surprins de preparatele pe care le-a consumat. Pentru nota de plată în valoare de 759 de dolari, a lăsat un bacşiş de 2.000 de dolari. Imaginați-vă surprinderea ospătarilor la vederea acestui bacșiș.

Reprezentanţii restaurantului au ales să protejeze identitatea clientului extrem de generos. Singurele informații despre acesta sunt următoarele: “Mike, un vizitator venit din Seattle”, conform Agerpres.

Bacșișul inițial, atunci când a plătit nota de 759 de dolari, a fost de 300 de dolari. Apoi clientul a mers la bucătărie, pentru a înmâna 100 de dolari fiecăruia dintre cei 17 membri ai personalului angajat.

Conducerea restaurantului a publicat pe rețeaua de socializare Instagram o fotografie cu clientul, aflat pe punctul de a se fotografia cu întreaga echipă de bucătari, toată numai zâmbet.

“A fost extraordinară această surpriză, să avem pe cineva care şi-a exprimat satisfacţia în această manieră”, a spus Jon Leopold, directorul general al restaurantului, citat de cotidianul Chicago Tribune.

Restaurantul Boka din Chicago trece printr-o perioadă favorabilă. Recent, a fost nominalizat la James Beard Award, un prestigios premiu culinar atribuit de industria gastronomică americană.

Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 7 mai în oraşul Chicago.

Citiți și despre:

← Close