Eveniment cultural la Timișoara: Zilele Filmului de Umor

Andrei Beldiman, 15 iun.. 2018

În acest weekedn are loc un eveniment cultural la Timișoara. Au început Zilele Filmului de Umor, la Grădina de Vară a cinematografului Capitol.

Cea de-a IX-a ediţie a Zilelor Filmului de Umor a început vineri la Timişoara.

Publicul cinefil poate urmări la Grădina de Vară a cinematografului Capitol, până duminică, recente comedii franţuzeşti cu actori celebri, realizatori cunoscuţi, eroi şi antieroi.

“La ediţia precedentă, cele 1.000 de locuri ale grădinii de vară nu au fost de ajuns pentru Dany Boon şi a sa poliţistă irezistibilă. Anul acesta, publicul timişorean are întâlnire cu ultimul său film, ‘Familia mea nebună’, o comedie despre originile care te ajung din urmă atunci când credeai că ai ajuns în vârful carierei, despre ciocnirea a două lumi diametral opuse, despre familie şi de vizionat cu toată familia”, anunţă organizatorii evenimentului, Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Timişoara, într-un comunicat remis Agerpres.

Citiți și Eveniment la TNB, expoziție de stampe jamponeze și scene de teatru Kabuki

Locurile pentru spectatori nu au fost de ajuns la ediția precedentă a evenimentului.

Aventurile profesional-familiale sunt completate de aventuri romantice, fie că este vorba despre Pierre (Pierre Richard), care descoperă Internetul şi site-urile de întâlniri la 75 de ani sau de Isabelle (Juliette Binoche), artistă pariziană şi mamă divorţată în căutarea unei iubiri “ca-n filme”, situaţiile puse în scenă sunt pline de haz, dar şi de tandreţe.

Citiți și Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” revine la Brașov

Scenarii în aparenţă obişnuite, condimentate cu poante bine alese şi cu dialoguri suculente, interpretate admirabil de actori a căror faimă a depăşit graniţele Franţei, sunt promisiunile celor trei seri dedicate filmului de umor “a la francaise”.

Timișoara este un centru industrial, comercial, medical, financiar și universitar important pentru România. Clădiri emblematice ale orașului sunt Catedrala Mitropolitană și Opera Națională din Piața Victoriei, dar și Catedrala Ortodoxă Sârbă din Piața Unirii. Printre obiectivele turistice se numără Castelul Huniade, Palatul Baroc, Muzeul Satului Bănățean și Grădina Zoologică.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close