6 Muzee neobișnuite care merită vizitate

Pentru cei pasionați de lucruri diferite, și nu numai, am realizat o listă cu 6 dintre cele mai neobișnuite muzee din lume. Acestea oferă o imagine unică țărilor în care se află.

Sursa: Pinterest

1. Muzeul Semnelor Americane, Cincinnati, Ohio, SUA

Aflați mai multe despre arta și designul afișelor și semnelor publicitare. Situat în cartierul Over-the-Rhine, acest muzeu a fost fondat în 2012. Oferă o perspectivă interesantă asupra unei industrii care este adesea ignorată sau privită ironic.

Sursa: YouTube

2. Muzeul Del Baile Flamenco, Sevilia, Spania

Fondat de către celebra dansatoare de flamenco, Cristina Hoyos, muzeul include expoziții interactive, un spectacol live, de seară și o serie de videoclipuri legate de dans. Este o modalitate memorabilă de a descoperi istoria acestei forme senzuale și puternice de dans.

Sursa: Curbed Seattle

3. Muzeul Pinball-ului, Seattle, Washington, SUA

Aerul contemplativ vă va face să vă simțiți din nou copii în acest muzeu. Vizitatorii vor găsi o colecție în permanentă schimbare de zeci de mașini de jocuri Pinball și chiar și alte jocuri de arcadă. Unele sunt de-a dreptul antichități, în timp ce altele sunt moderne. Puteți să vă petreceți o zi întreagă jucându-vă pentru o taxă de doar $13 sau să închiriați muzeul pentru o petrecere privată.

Sursa: Architizer

4. Muzeul Sticlei, Shanghai, China

Situat în incinta unei foste fabrici de sticlă, muzeul include sculpturi contemporane și agrafe de sticlă din Dinastia Song. Vizitatorii pot participa la realizarea propriilor vaze, pe care le pot păstra ca suvenir.

Sursa: WellingtonNZ

5. Muzeul Te Papa, Noua Zeelandă

O combinație colorată de trecut și prezent al țării, muzeul încorporează numeroase sculpturi din lemn. De asemenea aici găsiți un perete imens, în continuă schimbare, alcătuit din texte, fotografii și videoclipuri interactive. Intrarea este gratuită. Doar vizitatorii care vor să vadă în mod special anumite expoziții, vor trebui să achiziționeze bilete. Este unul dintre cele mai interesante muzee neobișnuite.

Sursa: Erasmusu

6. Vila Paolo Ferrari, Modena, Italia

Acest muzeu este dedicat lui Enzo Ferrari și faimoaselor sale automobile. Construit lângă locul nașterii lui, muzeul are acoperișul sub forma celui al unei mașini Ferrari, cu logo-ul galben în mijlocul lui. Descoperiți istoria acestui brand arhicunoscut prin expoziții interactive, fotografii și videoclipuri.

Ce alte muzee neobișnuite cunoașteți?

← Close