5 Aventuri de neuitat în jurul planetei. Descoperiți acum destinații turistice ideale pentru aventură(I)

Excursii, ciclism, surfing, canoe, sunt doar câteva dintre modurile prin care puteți explora o țară atunci când sunteți în căutare de aventuri. Pentru experiențe memorabile am creat o listă cu 5 aventuri de neuitat în destinații din jurul planetei.

Sursa: Reddit

1. La pas în Parcul Național Zion, SUA – Angels Landing

Traseul Angels Landing, din Parcul Național Zion are o lungime de 8 km lungime. Este una dintre cele mai renumite drumeții din lume. Veți avea ocazia să observați diferitele straturi de roci ale canionului Zion. Oricine are tonus muscular mediu poate parcurge acest traseu. Mental, poate fi o provocare, mai ales secțiunea drumului aflată la înălțime. Cei cu teamă de înălțimi nu ar trebui să încerce ultimul segment al drumului, dar pot să se bucure de poteca până la Scout Lookout.

Sursa: Visit Victoria

2. Cu bicicleta pe Muntele Buller, Australia

Bicicliștii se vor afla în paradis pe drumul alpin de pe Muntele Buller. Zona muntoasă australiană oferă priveliști grozave. Drumul are o lungime de 40 km și este singura pistă din țară care are statutul oficial „epic” dat de către Asociația Internațională pentru Mountain Biking.

Sursa: Lonely Planet

3. Urcați în vârful templului Borobodur, Indonezia

Aventuri de neuitat: cățărați-vă pe vechiul Borobodur. Cel mai mare monument budist din lume are turnuri masive. Acestea se ridică impunător din Valea Kedu. Odată ajunși în vârful templului vă puteți delecta privirea cu o panoramă de zile mari. Aceasta include vârfurile munților vulcanici din zonă, inclusiv al muntelui Merapi.

Sursa: Guide to Iceland

4. Explorați interiorul unui vulcan în Islanda

Islanda găzduiește singurul vulcan din lume care poate fi explorat în interior: Thrihnukagigur, la est de Muntele Bláfjöll, nu a erupt timp de 4000 de ani. Folosind un ascensor deschis, exploratorii subterani experimentează o călătorie în interiorul Pământului, atunci când coboară 120 de metri în camera de magmă.

Sursa: Travel RSP

5. Cu parapanta în Munții Caucaz, Georgia

Există nenumărate locuri de unde puteți să săriți cu parapanta în regiunea Munților Caucaz, din Georgia. Fie că alegeți o înălțime de 500 m sau 2500 m, experiența cu parapanta în Caucaz este una extraordinară. Cu siguranță nu o veți putea scoate din cap pentru o lungă perioadă după ce picioarele vor atinge din nou pământul.

Care sunt cele mai inedite aventuri prin care ați trecut?

← Close