160.000 de spectatori sunt așteptați la Festivalul Afterhills, la Iași

Andrei Beldiman, 31 mai. 2018

Cele 9 scene pe care vor concerta nume naționale și internaționale la Festivalul Afterhills, din Iași, vor aduna sute de mii de spectatori.

Festivalul Afterhills se va desfăşura în perioada 31 mai – 3 iunie, la 6 kilometri de centrul Iaşiului, la ieşirea spre Drumul European 85.

Potrivit organizatorilor, ediţia de anul acesta, #dreamers2018, vine cu o serie de noutăţi şi de premiere. De asemenea 150 de artişti internaţionali şi români vor face ca cele nouă scene ale festivalului să vibreze.

“Ediţia #dreamers2018 este despre oameni, despre bucuria de a dansa şi de a visa sub cerul liber, despre libertate şi emoţie. Cele nouă scene, zonele de relaxare şi instalaţiile artiştilor vizuali se aliniază conceptului #dreamers2018, astfel încât să redăm cât mai bine atmosfera de vis pe care o promitem şi anul acesta”, a declarat Ovidiu Biber, cofondator AFTERHILLS.

Citiți și despre Festivalul Filmului European revine la Sibiu.

Cele nouă scene de anul acesta sunt denumite Mainstage, The Shed, Techno, The Apartment, Boombox, Kaze, Essence, Silent Disco şi Comedy. Au fost gândite să acopere toate preferinţele muzicale ale publicului, de la o nişă la alta. Genurile abordate vor fi pop, rock, alternativ, EDM, trance, trip-hop, hip hop, disco, funk, bossa nova, drum ‘n’ bass şi dubstep, reggae, ambiental, chillout şi psy trance.

Printre headlinerii festivalului se numără Above & Beyond, Aly & Fila, Andrew Rayel, Cosmic Gate, Dubioza Kolectiv, Hurts, Paul Van Dyk, The Crystal Method, Tom Odell şi Vini Vici.

Premieră naţională pe piaţa festivalurilor din România, scena Comedy va conţine diferite forme de reprezentaţie artistică non-muzicală, care variază de la stand-up comedy, la breakdance, teatru contemporan şi momente de improvizaţie. Lineup-ul acestei scene este proaspăt confirmat, iar performerii care vor urca pe această scenă sunt dintre cei mai buni din ţară pe nişa lor.

Citiți și despre Bucharest City Tour revine din iunie.

Artiştii anunţaţi pentru stand-up comedy sunt dintre cei mai cunoscuţi din mişcarea românească: Micutzu, Teo, Vio şi Costel, Nelu Cortea, Claudiu Popa, Anisia şi Serghei, Ana Maria Caliţa, George Tănase şi Radu Bucălae. Artiştii anunţaţi pentru improvizaţie, teatru şi dans contemporan sunt: OK World Wide, Front Line, Recul, That’s Amore, Trupa Iele, Trupa Idiot şi Trupa Obligo.

“Ne dorim ca Iaşiul să fie capul de afiş al divertismentului în weekendul liber de 1 Iunie. Alături de artiştii sonori care vor urca pe scena festivalului, publicul se va bucura de scena Comedy, de atelierele de artă modernă, precum şi de activităţile din timpul zilei pregătite de partenerii noştri – toate acestea cu obiectivul de a poziţiona AFTERHILLS 2018 drept destinaţia preferată de vacanţă în perioada 31 mai – 3 iunie”, a mai precizat Ovidiu Biber.

Anul acesta sunt aşteptaţi zilnic peste 40.000 de participanţi, respectiv 160.000 de vizitatori pe perioada celor patru zile de festival, dublu comparativ cu ediţia precedentă.

În prezent, peste 70% dintre abonamentele vândute vin din zona Iaşiului şi împrejurimi, 10% din Bucureşti, restul din Cluj, Timişoara, Braşov şi Oradea, informează Agerpres.

Pe plan internaţional, interesul foarte mare pentru abonamente a venit din partea românilor din diaspora (Spania, Irlanda, Anglia, Italia, Germania şi Franţa), dar şi a festivalierilor din toate colţurile lumii: SUA (Los Angeles), Africa (Ghana, Maroc), Republica Moldova şi Ucraina.

AFTERHILLS este un festival în aer liber care propune nu doar muzică, ci şi un mini-concediu pentru toată familia, cu numeroase activităţi pe timp de zi, spaţiu de joacă pentru copii, instalaţii şi ateliere de artă modernă, zone umbrite de lounge, zonă de food & drinks. Biletele se pot achiziţiona online de pe site-ul festivalului: afterhills.com.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close