Festivalul Filmului European revine la Sibiu

Andrei Beldiman, 29 mai. 2018

Între 1 și 3 iunie cinefilii sunt invitați în cadrul Festivalul Filmului European ce va avea loc la Sibiu.

Evenimentul se va desfășura în incinta Centrului Cultural ‘Ion Besoiu’ din Sibiu. Festivalul Filmului European revine cu o nouă ediție, după 11 ani.

Potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres, în cadrul evenimentului vor rula şapte filme recente. De asemenea pasionații de filme vor avea ocazia să urmărească şi un clasic al anilor 1930 ‘semnat de Jean Renoir şi restaurat pentru exigenţele spectatorilor zilelor noastre’.

Gala de deschidere a ediţiei de la Sibiu va avea loc vineri, 1 iunie, de la ora 19,00. În cadrul acesteia va rula documentarul britanic ‘O mamă îşi aduce fiul să fie împuşcat’ (Marea Britanie, 2017).

Citiți și despre Festivalul de Astronomie şi Explorare Spaţială Astrofest, care va avea loc la București.

“Acesta prezintă o societate traumatizată de conflictul din Irlanda de Nord, care refuză autoritatea legitimă şi decide să îşi rezolve problemele intern, în comunitate. O producţie cu o temă ieşită din comun şi filmată în condiţii foarte grele de Sinéad O’Shea. Aceasta este regizoare şi jurnalistă cu multă experienţă în domeniul politic şi de război”, se arată în documentul citat.

Din programul Festivalului Filmului European de la Sibiu mai face parte şi ‘Însoţitoarea de zbor’ (Olanda, 2017), o coproducţie româno-olandeză regizată de Jaap Van Heusden.

Aceasta vorbeşte despre legătura care ia naştere între doi protagonişti care provin din lumi aproape diametral opuse. Aceștia sunt Nicu (interpretat de tânărul actor român Bogdan Iancu), un adolescent care trăieşte pe străzile Bucureştiului, şi Lin, o stewardesă din Olanda.

Citiți și despre spectacole Sold Out la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Organizatorii festivalului recomandă şi producţia ‘Sărutând-o pe Candice’ (Irlanda – Marea Britanie, 2017). Filmul de debut al regizoarei Aoife McArdle a fost ‘selecţionat în festivaluri de film de seamă ca Toronto şi Berlin. A fost apreciat de critici ca un debut emoţionant şi impresionant din punct de vedere vizual’.

În festivalul de la Sibiu va fi prezentată şi pelicula ‘Iluzia cea mare’ (1937), regizată de Jean Renoir, în care joacă actorii Jean Gabin şi Erich von Stroheim.

← Close