Vizitați Bucureștiul la bordul unui double-decker

Andrei Beldiman, 30 mai. 2018

Bucharest City Tour revine din iunie. Vizitați Bucureștiul cu ajutorul a patru autobuze double-decker.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) reia, la 1 iunie 2018, serviciul liniei turistice Bucharest City Tour (tip Hop-On-Hop-Off).

Potrivit unui anunţ al RATB, autobuzele vor circula zilnic, la intervale de 20 – 25 de minute, pe traseul: Piaţa Presei, Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului. Apoi vor reveni în Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piaţa Presei.

Citiți și despre noile trenuri care vor fi introduse pe ruta România – Ucraina.

Autobuzele au o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 pe platformă. Ele vor fi la dispoziţia turiştilor între orele 10:00 – 21:00.

Acest serviciu este sezonier şi va funcţiona până la 15 octombrie 2018, precizează RATB.

Cardul de călătorie poate fi procurat direct din autobuz, la preţul de 25 lei.

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani, preţul acestuia este 10 lei, iar pentru cei cu vârsta de până la 7 ani transportul este gratuit.

În plus, turiştii mai au posibilitatea de a călători cu autobuzul Bucharest City Tour, prezentând la urcare voucherul primit de la partenerii RATB: hoteluri şi agenţii de turism. Cardul este valabil 24 de ore de la prima validare. Acesta oferă flexibilitate în alegerea programului. Astfel pasagerii au posibilitatea să întrerupă plimbarea cu autobuzul supraetajat pentru vizitarea obiectivelor de interes întâlnite pe traseu. Apoi ei pot să-și continue plimbarea cu un alt autobuz Bucharest City Tour, din oricare staţie de pe traseu.

Citiți și despre ce poate învăța țara noastră de la modul în care se face turism în Slovenia.

Turiştii mai beneficiază de un ghid audio în limbile română, engleză, franceză şi italiană, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente în autobuz, precum şi prin instalarea unei aplicaţii pe smartphone-ul personal în urma scanării unui cod QR afişat în autobuz.

← Close