Cele mai vizitate 5 orașe din România

Cele mai vizitate 5 orașe din România atrag zeci de mii de turiști în fiecare an. Dintre acestea amintim Sibiu, Brașov și București – centre istorice și culturale.

1. Timișoara

Timișoara este localizată în vestul țării și are o populație de peste 300 de mii de locuitori. Constituie o destinație turistică minunată datorită arhitecturii unice, a festivalurilor și a istoriei.

Festivalurile acoperă o paletă diversă, de la literatură la cinema și de la muzică la artă. Turiștii aleg să viziteze catedralele, palatele și sinagogile din oraș. De asemenea, în Timișoara există un număr mare de piețe, printre care cea mai cunoscută este Piața Victoriei. Aceasta este una dintre piețele centrale în care, la data de 20 decembrie 1989, Timișoara a fost declarat primul oraș liber din România.

O excursie la Castelul Corvinilor, construit în secolul 14, este de neratat.

2. Cluj – Napoca

Orașul este un important centru istoric, cultural, academic și de afaceri. Aici găsiți Universitatea Babeș-Bolyai, cea mai mare din țară. Admirați Biserica Sfântului Mihai, construită în stil gotic în secolul 14, și Catedrala Ortodoxă, construită la începutul secolului 20. Un alt punct de reper este Palatul Contelui Banffy, clădire în stil baroc, care se află în reconstrucție. Alte puncte de reper sunt statuia lui Avram Iancu, Grădina Botanică și Parcul Central.

3. Sibiu

Capitală Culturală a Europei în 2007, Sibiu oferă un sistem de fortificații medievale, foarte bine întreținute. Se află amplasat în depresiunea formată de râul Cibin. Vizitați orașul pentru arhitectura superbă, piețele centrale, turnurile și bastioanele, catedralele și muzeele acestuia. Palatul Brukenthal, construit la sfârșitul secolului 18, este amplasat în Piața Mare și adăpostește Muzeul Brukenthal, unul dintre cele mai vechi din lume. Începând cu 2007, în Sibiu, a avut loc piața de Crăciun, care este prima de acest gen din România. Aceasta este considerată una dintre cele mai frumoase din Europa.

În timpul iernii, hotelul de gheață de la Bâlea Lac este un obiectiv turistic grozav.

4. Brașov

Înconjurat de Munții Carpați, Brașovul este un oraș popular datorită amplasării sale. Este un nod de legătură între cele mai importante zone ale țării. Printre atracțiile orașului se numără Piața Sfatului și celebra Biserică Neagră. Cea mai îngustă stradă din România este Strada Sforii. Importante bastioane și porți, turnuri și panorama orașului de pe Tâmpa sunt alte atracții. Poiana Brașov este renumită pentru schi și săniuș.

5. București

Capitala României este și cel mai aglomerat oraș al țării. Una dintre cele mai populare zone este Centrul Vechi. Acesta este împânzit cu baruri și cafenele, muzee și biserici. Casa Poporului este cea mai mare clădire administrativă din lume. Muzeul de Artă, Ateneul, Parcurile Cișmigiu și Herăstrău sunt atracții pe care orice vizitator trebuie să le bifeze. Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti oferă o experiență plăcută, fiind alcătuit din peste 270 de case tradiționale din diferite zone ale țării, amplasate în aer liber.

Câte dintre aceste orașe ați vizitat? Care dintre ele a avut un impact puternic asupra dvs.?

← Close