Bombă la bord? Haos provocat de un pasager care a pierdut zborul

Andrei Beldiman, 23 iun.. 2018

Un pasager care nu a reușit să ajungă la timp pentru zbor, a sunat compania aeriană și a informat că există o bombă la bord.

Un coreograf renumit în India a provocat haos pentru compania aeriană IndiGo.

Bărbatul trebuia să prindă un zbor al companiei aeriene, pe ruta Jaipur – Mumbai. Pentru că nu a ajuns la timp acesta a recurs la un gest extrem, care i-a adus doar prejudicii. El a sunat compania aeriană și a afirmat că la bordul aeronavei se află o bombă.

Mohit Kumar Tank, în vârstă de 24 de ani, a efectuat un apel telefonic către centrul Indigo din Gurgaon. El a susținut că o bombă a fost plantată în zborul Indigo 6E218, a declarat comandantul poliției din Aeroportul Internațional Jaipur Y P Singh.

Citiți și Aterizare de urgență după o amenințare cu bombă

El a spus că ora decolării zborului era 5 dimineața, dar avionul a decolat la ora 4.52. “Din moment ce Tank nu a putut ajunge la aeroport la timp, a sunat la call center-ul Indigo la ora 5.30. Am urmărit acuzatul și l-am predat poliției Sanganer, a spus oficialul.

Incidentul a avut loc în decursul zilei de marți, 19 iunie 2018.

Inculpatul a fost reținut și investigarea incidentului a continuat.

Până când Tank a făcut apelul despre bomba falsă, zborul era pe punctul de a ateriza în Mumbai. La aterizare, agenții de securitate au avut nevoie de aproximativ trei ore pentru a inspecta aeronava.

Citiți și VIDEO. Amenințare cu bombă în avion. Imagini uluitoare

Compania aeriană IndiGo a emis de asemenea o declarație care confirmă incidentul. “Centrul telefonic IndiGo a primit un apel la aproximativ 5:30 dimineața de la o persoană neidentificată care menționa o amenințare cu bombă la 6E 218 care operează un zbor Jaipur-Mumbai. Am raportat imediat problema Comitetului de Evaluare a Amenințărilor cu Bomb (BTAC) și am respectat protocoalele de securitate”.

“Autoritățile în cauză au efectuat investigația și au tratat apelul ca “amenințare specifică cu bombă”. După aprobarea autorităților, operațiunile vor fi reluate în mod normal”, se arată în declarație.

← Close