Sfaturi practice. Ce să faci dacă avionul urmează să se prăbușească

Aștefănoaiei Cristiana, 22 ian.. 2021

Este un scenariu la care nimeni nu vrea să se gândească. Pe unii, gândul îi îngrozește atât de tare, încât refuză să zboare cu avionul. Dar cum prevenția e cea mai bună, este bine ca fiecare să știe ce are de făcut dacă se confruntă cu cel mai negru scenariu, mai precis, prăbușirea avionului.

Întâi, trebuie să lămurim că sunt șanse foarte mici ca acest lucru să se întâmple, iar zborul cu avionul e foarte sigur. Totuși, de ce să nu fim prevăzători și să ne pregătim pentru orice?

Informațiile provin din experiența mai multor călători, ce au trecut prin situații pe viață și pe moarte. Ei și-au povestit experiențele prin intermediul platformei quora.com.

Ce să faci dacă avionul urmează să se prăbușească

„Într-un accident de avion, aș spune următoarele:

puneți-vă pașaportul, telefonul și banii în buzunarele pantalonilor – veți avea nevoie de un act de identitate

numărați numărul de rânduri până la ieșirile de urgență – atât în ​​față, cât și în spate – și pregătiți-vă să ieșiți de ambele părți

pune-ți ochelarii în cămașă (vor zbura la impact)

îmbrăcați haine suplimentare (pulover sau jachetă) pentru a vă încălzi ulterior sau aveți material pentru a primi primul ajutor

puneți medicamente vitale în buzunare

uitați de bagajele de mână – nu le puteți aduce

întindeți-vă pentru impact, țineți brațele între picioare (coatele se rănesc când lovesc cotiera)

doar 10% din accidente (sau mai puțin) sunt fatale, deci șansele sunt încă bune

la sol îndepărtați-vă de aeronavă și urmați instrucțiunile personalului de urgență – vor fi la fel de confuzi ca dvs.”

Citește și: 13 trucuri de călătorie de la Însoțitoarea de Zbor faimoasă pe TikTok

Istorioare despre avioane prăbușite

„Eram într-un zbor de la Atena la Frankfurt. Turbulența a fost atât de gravă, chiar și echipajul de zbor părea temut. Femeia de lângă mine care purta o haină de blană plângea și se ruga. Omul de cealaltă parte a mea m-a apucat de mână și era alb ca o cearșaf. Juram în tăcere că, dacă cobor în viață din acel zbor, mă voi întoarce în Anglia înainte de a-mi lua zborul de legătură. Acum eram doar noi 3, dar ne era prea frică să gândim chiar rațional, să nu mai vorbim de planuri practice pentru un accident.”

O utilizatoare a platformei Quora a povestit ce o ajută să depășească momentele în care e terifiată de ideea de a zbura cu avionul:

„Fiind cineva cu o teamă îngrozitoare (dar, din fericire, care nu este încă paralizantă) de a zbura, care începe de la cumpărarea biletelor, la ambalare și la îmbarcarea în avion, am adunat câteva idei care să mă ajute să mă descurc cu frica mea.

În primul rând: asigurați-vă că experimentez cât mai puține turbulențe, așezându-mă cât mai aproape de aripi. Pot să-mi dau seama de acest lucru, urmărind planul de scaun al acelui avion.

În al doilea rând: memorează faptele și recită-le intern. Acestea includ informații despre siguranța zborului și statistici legate de accidente, precum și modul în care funcționează turbulența și modul în care piloții acționează pentru a o atenua. Mă uit și la geografie. Cel mai regulat zbor al meu (cel puțin precovid) este de la Singapore la Londra. Turbulențele sunt cele mai grave asupra Oceanului Indian. Evit să urmăresc progresul zborului pe ecran, dar știind că nu va fi la fel de rău pentru restul zborului, ajută foarte mult.

În al treilea rând: păcălește-mă. Îmi este imposibil să urmăresc o emisiune sau să fac vreo activitate când se întâmplă turbulențe, deoarece întregul meu corp este în alertă. Tehnicile obișnuite de distragere a atenției nu funcționează, așa că îmi imaginez o imagine a roților care se mișcă pe un teren foarte accidentat și, pe cât posibil, să mă concentrez pe sincronizarea acelei mișcări mentale cu ceea ce experimentez. Mă ajută să pretind că nu sunt, de fapt, la mii de kilometri în aer și, în schimb, sunt pe un humvee condus de nebunie, trecând pe un teren nebun. Nu sună grozav, dar ajută, așa că nu îl pun la îndoială haha.

Uneori am și melodii repetitive. Cântecul de rață de Bryant Oden a ajutat o dată sau de două ori. (Zbor doar o dată sau de două ori pe an deci).

Până acum .. am reușit. Nu sunt sigur ce aș fi făcut pe un zbor precum ceea ce ați descris. Probabil că mor de frică. Nu mi-ar deranja să am o mână de ținut, deși nu este întotdeauna posibil (din cauza stângăciei și a altor lucruri).”

Poți învăța foarte multe din experiența altora. Iată cum a supraviețuit această persoană dintr-o aterizare forțată a avionului!

„Eram într-un avion care a aterizat într-un uragan. Rămânea fără combustibil, așa că nu au putut redirecționa către alt aeroport. Ni s-a spus să ne pregătim pentru o aterizare accidentală. În timp ce avionul era aruncat de vânt ca o jucărie, am numărat luminile de urgență de pe podea până la cele mai apropiate ieșiri. M-am gândit că, dacă ar fi luat foc și s-ar umple de fum, târâtul spre ieșire ar fi mai sigur și aș ști când să mă opresc după numărul de lumini.

Din fericire, pilotul nostru a fost uimitor și a reușit să aterizeze fără să se prăbușească. Mi-aș dori să fi știut despre lista ta atunci. Nici măcar nu m-am gândit niciodată să iau legitimația. Vă mulțumim pentru postarea dvs.”

Sperăm că aceste sfaturi vă sunt utile și le veți lua în considerare data viitoare când urcați în avion. Călătorii liniștite!

← Close