Când este momentul potrivit pentru a cumpăra un bilet de avion?

Căutați pe web „momentul potrivit pentru a cumpăra un bilet de avion” și veți găsi multe răspunsuri în contradictoriu, toate greșite complet.

Un website recomandă să cumpărați biletul cu 47 de zile înaintea călătoriei propriu zise. Un altul insistă afirmând că cel mai bun moment este ora 15:00, marțea.

Companiile americane Expedia și Airlines Reporting Company au afirmat că ziua cea mai bună este Duminica. În timp ce Skyscanner recomandă călătorilor să-și achiziționeze biletul cu 7 săptămâni în avans. Deci pe cine putem crede? Răspunsul este pe nimeni. Nu există o formulă magică.

Cea mai bună soluție este să vă activați alertele prin e-mail.

Astfel veți primi cele mai bune și ieftine prețuri pentru biletele de avion ale diverselor companii aeriene. Cu toate acestea alertele funcționează diferit de la o companie la alta.

Unele vă oferă posibilitatea să selectați doar o dată specifică. Altele au opțiunea de a selecta câteva zile înainte și după data inițială, pentru a compara prețurile. De asemenea puteți selecta aeroporturile de plecare și sosire. Cele mai bune au opțiunea de aeroporturi aflate în apropiere care vă oferă oportunitatea să zburați către un aeroport secundar dintr-un anumit oraș.

Dacă detestați anumite companii sau serviciile acestora, unele pentru care trebuie să plătiți extra, asigurați-vă să nu le includeți în lista dvs. de alerte pe e-mail.

Fiți atenți la agențiile care vând bilete de avion. De obicei au tarife diferite, în funcție de comisionul perceput de fiecare.

Stați cu ochii în patru deoarece tarifele pot cunoaște fluctuații neașteptate. Un bilet la un preț mare poate coborî la mai puțin de jumătate pentru un interval de câteva ore.

Multe companii vă dau posibilitatea să rezervați un bilet și să-l anulați în 24 de ore fără a plăti vreo taxă. Strategia este să-l rezervați, să-l țineți și să vă convingeți prietenii și familia să facă același lucru. Între timp puteți deja să vă uitați după hotelul în care doriți să vă cazați.

Ce alte sfaturi aveți pentru căutarea unui bilet de avion cu preț redus?

← Close