7 Obiceiuri de călătorie neplăcute și cum să renunțați la ele

Fiecare dintre noi are anumite obiceiuri când vine vorba despre pregătirea unei călătorii. De exemplu eu îmi fac o listă mentală cu tot ce am nevoie, îmi verific itinerariul și actele. Printre acestea s-au strecurat și alte obiceiuri de călătorie neplăcute. Iată care sunt și cum putem să scăpăm de ele.

1. Nu învățam vocabularul de bază

În fiecare țară nouă în care călătorim vom fi nevoiți să interacționăm cu localnicii. Învățați să spuneți măcar mulțumesc și bună ziua pentru a nu părea indiferenți sau needucați. Utilizați o aplicație specifică pentru a învăța câteva expresii și cuvinte uzuale. Pentru orice eventualitate notați-le pe telefon sau pe o hârtie.

2. Rezervările în ultimul moment

Folosind scuze de genul Aștept să prind cea mai bună ofertă de ultim moment veți ajunge să faceți rezervări nechibzuite. Stabiliți-vă un termen limită pentru rezervările de bilete de avion, cazare sau excursii. Finalizați rezervările cu una sau două săptămâni înainte de călătorie.

3. Vă faceți bagajul în grabă

Dacă sunteți genul de persoană care amână pregătirea bagajului până în ultimul moment, atunci încercați următoarea soluție. Realizați o listă cu cele absolut necesare și cu diferite outfit-uri pe care le veți purta. Puteți să apelați la ajutorul unui prieten care să vă reamintească de lucrurile utile de care veți avea neapărat nevoie.

4. Luați în bagaj mai mult decât vă trebuie

Cu toții am avut situații în care a trebuit să ne așezăm pe bagaj pentru a putea să-l închidem. Gândiți-vă la problemele pe care le puteți întâmpina la check in și kilogramele în plus pe care le veți plăti. Mai bine optați pentru o valiză mai mică. Împachetați în funcție de scopul călătoriei și luați în calcul opțiunea de a combina diferite piese de îmbrăcăminte pentru diversitate și utilitate.

5. Nu aveți o sumă de bani pusă deoparte pentru situații neprevăzute

Nimeni nu-și dorește să aibă parte de o situație ieșită de sub control atunci când se află în vacanță. Alocați o anumite sumă de bani pentru situații neprevăzute. În plus puneți ceva bani deoparte pentru cheltuieli cu deplasarea de la și către aeroport, taxi-uri sau transport în comun.

6. Nu vă interesați din timp de cursul valutar

O nouă destinație poate include o monedă nouă. Pentru a evita să pierdeți bani atunci când îi schimbați la destinație, asigurați-vă că aveți de la plecare ceva valută locală la dvs.. De asemenea există aplicații pentru mobil care sunt la curent cu rata de schimb.

7. Vă obosiți singuri în vacanță

Cu siguranță ați avut și vacanțe după care simțeați nevoia să mai aveți una. Cu toate că este foarte entuziasmant să faceți multe lucruri noi într-un loc nou, nu vă extenuați. Acordați-vă timp de relaxare în vacanța mult așteptată. Una dintre excursiile opționale poate aștepta până data viitoare când veți reveni.

Ce alte obiceiuri neplăcute aveți atunci când vine vorba de călătorii?

← Close