Categories: Tips & Tricks

4 Incidente neplăcute care se pot întâmpla în timpul unei vacanțe și cum să le evitați

Cu toții așteptăm vacanța pentru a evada din jungla de beton în care trăim zi de zi. Astăzi vă prezentăm 4 incidente neplăcute care se pot întâmpla în timpul unei vacanțe și cum să le evitați.

1. Pierderea pașaportului

Acesta este coșmarul oricărui călător. Acționați imediat! Verificați ultimul loc în care l-ați văzut. Căutați în camera de hotel și întrebați la recepție dacă a fost returnat. În caz contrar contactați poliția locală și ambasada.

Citiți și despre prețul biletelor de avion se va tripla dacă pasagerii continuă să ignore acest aspect important.

Va trebui să vă prezentați personal la ambasadă pentru emiterea unui pașaport temporar. Înainte de a pleca în vacanță pregătiți-vă câteva acte necesare în cazul unei astfel de situații neplăcute. Vă îndemnăm să luați cu dvs. o fotografie tip pașaport, o copie a buletinului sau a certificatului de naștere și o copie a pașaportului. Preventiv luați cu dvs. și copii ale biletelor de avion sau tren. Plasați-le într-un loc sigur și nu laolaltă cu actele originale.

2. Pierderea zborului

Pentru orice eventualitate faceți tot posibilul să fiți la aeroport cu 2-3 ore înainte. Pot apărea situații neprevăzute, probleme la punctul de securitate, vremea etc..

În cazul în care avionul decolează fără dvs. mergeți imediat la biroul companiei aeriene. În funcție de companie și de motivul pentru care ați pierdut zborul, dacă este sau nu din cauza dvs., veți găsi o soluție. Veți avea ca opțiuni să luați zborul următor sau să fiți compensat.
În cazul în care pierdeți zborul din cauza dvs., fiți pregătiți să plătiți biletul întreg. De obicei prețul biletelor luate de pe o zi pe alta este ridicat.

În cazul în care ați pierdut un zbor de legătură sau bagajul de cală a fost îmbarcat, cel mai probabil acesta va merge la destinație. Mergeți la biroul companiei cu care zburați pentru a verifica unde este valiza dvs.. Compania poate să vă țină bagajul la destinație până când veți ajunge.

În concluzie mergeți la aeroport mai devreme cu 2-3 ore înainte de decolarea avionului. Pentru a fi și mai pregătiți, ține-ți un ochi pe alte zboruri către destinația dvs. finală. Asigurarea de călătorie vă ajută în cazul în care pierdeți zborul din cauza unui accident cu mașina, dezastre naturale sau boală.

3. Pierderea bagajului

Asigurați-vă că aveți biletul de îmbarcare. Mergeți direct la biroul de informații din zona de ridicare a bagajelor. Completați formularul pentru bagaje pierdute. Cu puțin noroc probabil acesta va ajunge cu o întârziere. În cazul în care este declarat pierdut aveți opțiunea de a face o cerere pentru daune. Va trebui să întocmiți o listă cu toate lucrurile pe care le aveați în bagaj. Valoarea bunurilor pierdute vă va fi înapoiată la prețul depreciat al lor.

Care sunt limitele bagajului de mână și de cală la companiile aeriene care operează pe Aeroportul Henri Coandă.

Pentru a evita această situație, eliminați orice etichete de pe geantă, care ar putea îngreuna operațiunea de scanare. În plus, nu împachetați nimic valoros în geanta dvs. și pregătiți-vă haine de schimb pe care să le aveți în bagajul de mână. Asigurați-vă că numele și adresa dvs. apar în mod clar pe exteriorul fiecărui bagaj. Plasați o etichetă cu informațiile de contact în interiorul genților în cazul în care eticheta exterioară este ruptă.

4. Accidentarea sau îmbolnăvirea

Pentru a evita piedicile pe care le puteți întâlni într-un astfel de caz, salvați-vă numerele de telefon de urgență ale țării în care aveți reședința, numărul ambasadei și adresa. Eventual interesați-vă de un doctor care vorbește cel puțin limba engleză în țara pe care o vizitați și adresa unui spital.

În caz de accident sau boală, contactați furnizorul de servicii medicale și doctorul de familie. Dacă vă aflați la un hotel, contactați recepția pentru un doctor. În cazul în care suferiți de o anumita boală atunci când călătoriți, sau una dintre persoanele care vă însoțesc este în această situație, fiți pregătiți din timp cu medicația necesară și o trusă de prim ajutor.

Pentru călătoriile în afara țării interesați-vă de lista cu spitale și doctori de pe website-ul ambasadei. Vă recomandăm să încheiați o poliță de asigurarea medicală de călătorie.

Fiți conștienți de orice risc de îmbolnăvire în țara în care călătoriți și obțineți vaccinele adecvate înainte de a pleca.

Dacă mergeți în camping sau într-o zonă îndepărtată, împachetați o trusă de prim ajutor. De asemenea, oferiți o copie a itinerarului dvs. cuiva la domiciliu; în acest fel, dacă se întâmplă ceva și nu puteți solicita ajutor medical, cineva va ști unde să vă găsească.

Ce alte sfaturi puteți împărtăși cu noi vis a vis de aceste incidente neplăcute care se pot întâmpla în timpul unei vacanțe? Dacă ați trecut printr-o astfel de întâmplare, cum ați reușit să o rezolvați?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

18 ore ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

6 zile ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

7 zile ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

2 săptămâni ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

3 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

4 săptămâni ago

Acest site folosește cookies.