Tips & Tricks

10 Sfaturi de la tineri care călătoresc cu un buget restrâns

Potrivit Forbes, 20% dintre călătorii din lume sunt tineri, iar acest număr devine din ce în ce mai mare în fiecare an. Dacă vă întrebați cum este posibil acest lucru iată 10 sfaturi de la tineri care călătoresc cu un buget restrâns.

1. Bagaje mici

Asta înseamnă mai puțini bani cheltuiți pe bagajele de cală, dar și risc mai mic în caz de furt. De asemenea oferă mai multă mobilitate și mai puțin efort. Optați pentru un rucsac încăpător și un sac de dormit.

2. Evitați călătoriile de weekend

Veți economisi timp, bani și dureri de cap dacă încercați să călătoriți în timpul săptămânii. Același lucru este valabil și în afara sezonului, dacă doriți să călătoriți undeva în timpul sezonului de vârf, va costa ceva mai mult.

3. Uber și AirBnB

Alegeți Uber în loc să închiriați o mașină. Este mai sigur, mai eficient și nu aveți nevoie de permis de conducere. Explorați în voie orașele la un preț decent. AirBnb este o platformă de închiriat camere în regim hotelier. Încă multă lume nu cunoaște beneficiile acesteia. Optați pentru curățenie și locație bună la un preț pe care vi-l permiteți în loc să mergeți la un hotel.

4. Săriți peste excursiile cu ghizi

O excursie cu ghid este un mod sigur de a explora un oraș dar vă va dicta timpul petrecut la fiecare obiectiv turistic. În plus poate costa destul de mult. Descoperiți de unul singur orașul și interacționați cu localnicii pentru a cunoaște în detaliu cultura și obiceiurile.

5. Negociați

Nu fiți timizi și negociați cu localnicii. În multe țări acest lucru este obișnuit, fie că e vorba despre prețul unui suvenir, al unei camere sau al altor activități.

6. Trăiți ca un localnic

Când lucrați cu resurse limitate, cel mai bun lucru pe care puteți să-l faceți este să vă petreceți timpul ca și localnicii. Faceți ceea ce fac localnicii și garantat veți absorbi mai bine o nouă cultură.

7. Călătoriți cu prietenii

Astfel veți fi în siguranță în străinătate și este o modalitate foarte bună de a reduce costurile. Tarifele de grup sunt deseori mai mici, la fel și costului călătoriei sau al meselor, mai ales când îl veți împărți. Cel mai important, legați prietenii noi! Construiți conexiuni cu oameni noi cu un nou set de experiențe și înțelegere.

8. Mergeți pe jos sau cu bicicleta

Ciclismul printr-un oraș nou nu este întotdeauna cea mai bună idee dacă nu sunteți un ciclist cu experiență, pentru a evita vehiculele și pietonii. Însă în alte destinații este relaxant să pedalezi, spre exemplu în zonle rurale. Descoperiți orașe noi la pas. Evitați ambuteiajele din trafic și puteți explora în voie fiecare stradă și alee.

9. Descărcați toate aplicațiile de mobil necesare

Aplicațiile pentru călătorii sunt, fără îndoială, cele mai eficiente tactici pentru a călători în ziua de azi. Asigurați-vă că aveți memorie destulă pe telefon. Există aplicații pentru traduceri, comparații de prețuri, service auto, rezervări de hoteluri, recomandări de restaurante și multe altele.

10. Fiți prevăzător

Aveți întotdeauna un spray cu piper în rucsac în caz că vă găsiți prins într-o situație dificilă. Anunțați din timp membrii familiei sau prietenii despre traseul pe care-l parcurgeți. Luați cu dvs. o trusă de prim ajutor pentru orice eventualitate

Ce alte sfaturi aveți pentru cei care călătoresc cu un buget restrâns?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Compania Ryanair a făcut anunțul pentru această categorie de pasageri

Un comunicat transmis de compania aeriană Ryanair a făcut mai multe anunțuri importante pentru români…

3 ore ago

Airbus livrează primul elicopter UH-72B Lakota către Garda Națională a Armatei SUA

Airbus Helicopters a livrat primul UH-72B, cea mai recentă versiune a elicopterului său Lakota, Gărzii…

2 săptămâni ago

Aeroport Otopeni: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări…

2 luni ago

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

4 luni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

4 luni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.