Categories: Discover

5 locuri subestimate pentru o vacanță în 2018

Vă planificați deja vacanța pentru vara acestui an? Fie că vă doriți să explorați cultură, peisaje idilice sau aventuri în natură, iată 5 locuri subestimate pentru o vacanță în 2018. Poate nu sunt atât de populare precum Paris sau Jamaica dar aceste locuri au o mulțime de lucruri de oferit turiștilor și, în plus, nu sunt deloc aglomerate.

1. San Sebastian, Spania

San Sebastian sau Donostia a fost una dintre cele două capitale culturale ale Europei în 2016. Este amplasat pe coasta nordică a Spaniei, în Țara Bascilor. Are câte ceva de oferit pentru toată lumea. Tapas-ul de aici este unul dintre cele mai bune de pe planetă. Viața de noapte este extraordinară iar plajele sunt superbe atât pentru a vă bronza cât și pentru surf.

2. Arhipelagul finlandez

Parte din Marea Baltică, arhipelagul finlandez include aproximativ 40.000 de km de țărm și nenumărate insule, cum ar fi Insulele Aland. Aici puteți petrece zile întregi navigând pe canoe sau caiac fără să întâlniți un alt suflet în afară de un vultur sau doi. Arhipelagul este un secret bine păstrat al finlandezilor, care adesea merg în zonă atunci când este cald. Veți fi surprinși de mâncărurile și băuturile din Turku, capitala medievală a Finlandei.

3. Insula Vis, Croația

În timp ce Dubrovnik este mereu în centrul atenției, ceea ce a dus recent la noi limite ale numărului de vizitatori, insula Vis oferă o experiență total diferită. Cea mai îndepărtată insulă de pe coasta centrală a Dalmației a servit ca bază pentru armata iugoslavă și a fost închisă vizitatorilor străini timp de aproape patru decenii, între 1950 și 1989. Astăzi, aceasta este o destinație nealterată, accesibilă prin intermediul unui feribot de mare viteză din Split. Ascundeți-vă în unul dintre numeroasele golfuri sau explorați podgoriile întinse, fructele de mare fantastice și vinul local. În apele de smarald ale golfului Stiniva, puteți să faceți snorkeling alături de delfini și broaște țestoase.

4. Milos, Grecia

Milos este cea mai sudică insulă din Ciclade. Este cunoscută pentru forma de potcoavă și coasta fantastică. Aici vă așteaptă peste 75 de plaje de toate felurile. De asemenea țin să adaug că în Milos a fost descoperită celebra statuie a lui Venus. Admirați frumusețile naturii în plimbările dvs.. Delectați-vă cu apusuri minunate și explorați satele tradiționale grecești. Veți fi surprinși de culorile diferite ale nisipului de pe plaje, de la negru la alb, lângă o mare care-și schimbă culoarea de la turcoaz înspre verde-smarald.

5. Rezervația Perinet, Madagascar

Chiar dacă sunteți tipul de călător care crede că a văzut totul, probabil că nu ați vizitat rezervația naturală Perinet din Madagascar. 80% din viața sălbatică a națiunii insulare se găsește aici. Perinet găzduiește o mare varietate de păsări, reptile și lemuri, mai exact nouă specii diferite, printre care și Aye Aye, rar întâlnită. Rezervația oferă câteva trasee minunate care străbat vegetația densă și pădurea tropicală montană luxuriantă. Veți avea nevoie de un ghid local pentru a le explora, deoarece vizitatorii nu au voie să viziteze zona pe cont propriu. Acesta este unul dintre motivele pentru care atât de puțini reușesc să aibă acces în acest loc.

Care este destinația dvs. de vacanță pentru vara acestui an? Care dintre cele de mai sus v-au stârnit interesul?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Aeroport Otopeni: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări…

2 săptămâni ago

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

2 luni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

2 luni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

2 luni ago

TAROM pe 1 iunie 2021: „Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”

TAROM organizează un eveniment special de ziua copiilor. Compania Națională lansează campania „Avion cu motor,…

2 luni ago

Zborurile Ryanair București – Timișoara și retur, revin din iunie. TAROM vine cu oferte de nerefuzat

Zborurile Ryanair pe ruta București - Timișoara și retur, revin din 2 iunie 2021, de…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.