Un pilot a decedat în Marea Egee. Tensiunile între Grecia și Turcia cresc

Andrei Beldiman, 12 apr.. 2018

Un pilot a decedat în urma prăbușirii avionului pe care îl pilota în Marea Egee. Acesta era de origine greacă.

Pilotul grec pilota un avion de luptă. Acesta a decedat după ce s-a prăbușit în Marea Egee pe fondul creșterii tensiunilor cu Turcia.
Oficialii spun că avionul s-a prăbușit la nord de insula Skyros

Un avion de luptă grec s-a prăbușit în estul Mării Egee, pe fondul creșterii tensiunilor și al luptelor dogmatice în spațiul aerian disputat de Grecia cu Turcia, au spus oficialii Ministerului Apărării din Grecia.

Navele marinei grecești și elicopterele armatei au pornit în căutarea pilotul dispărut, a cărui moarte a fost anunțată de către Ministrul Apărării din țară.

“Un pilot grec se alătură panteonului eroilor. El a căzut în apărarea suveranității naționale și a integrității teritoriale.”, a declarat Panos Kammenos într-un tweet.

Oficialii ministerului grec al apărării au comunicat televiziunii de stat că un avion Mirage 2000-5 s-a prăbușit la nord de insula Skyros.

Ei nu au menționat o posibilă cauză a prăbușirii. Patrularea s-a intensificat în ultimele săptămâni de-a lungul graniței disputate asupra insulelor grecești, de ​​Turcia și Grecia.

Deși, în general, neînarmate, avioanele care survolează granița s-au apropiat destul de mult. Astfel a luat naștere temerea unui accident cu potențial inflamator.

Armata turcă a negat orice implicare în prăbușirea de joi, potrivit ziarului Haberturk, spunând că în acel moment nu erau avioane turcești în zonă.

Citiți și despre:

← Close