Un autobuz a explodat în Roma, în apropiere de celebra Fontana di Trevi

Andrei Beldiman, 08 mai. 2018

Un autobuz a explodat în Roma. Centrul capitalei Italiei a fost plin de fum negru, degajat în urma exploziei unui autobuz de pasageri. Incidentul a avut loc marți, 8 mai.

Explozia autobuzului este al nouălea caz de acest gen, care se întâmplă în acest an, în Roma.

Autoritatea de transport locală Atac a indicat că şoferul şi pasagerii au reuşit să părăsească vehiculul. Acesta a fost oprit în apropiere de celebra Fontana di Trevi, înainte ca flăcările să cuprindă autobuzul.

Nimeni nu a fost rănit şi nu există ipoteza vreunui act criminal.

În 2017, circa 20 de autobuze din Roma au fost distruse sau avariate ca urmare a unor incendii, informează Reuters.

Citiți și despre zboruri săptămânale, la preț promoțional, cu Ernest Airlines din România în Italia.

Media italiană pune incidenţa mare de incendii printre mijloacele de transport în comun din Roma pe seama îmbătrânirii parcului auto.

Totodată ei acuză şi întreţinerea necorespunzătoare a vehiculelor. Societatea Atac, împovărată de datorii, susţine că a crescut volumul reparaţiilor şi că va rezolva problema.

Citiți și despre promoție fulger la bilete de avion către destinațiile europene, 9,99 euro pe zbor.

Un fost şef al societăţii de transport în comun a spus că anul trecut compania avea datorii de ordinul a 1,3 miliarde de euro (1,54 miliarde de dolari) şi ar trebui să-şi declare falimentul.

Potrivit unui raport intern al companiei, 36% din totalul autobuzelor staţionează – fie că sunt avariate, fie pentru mentenanţă – cifra crescând la 50% pentru flota de tramvaie a oraşului, informează Agerpres.

Citiți și despre cele mai frumoase locuri din Italia, care vă vor face să vă îndrăgostiți de această țară.

În ceea ce privește Compania Alitalia, termenul limită pentru alegerea unui cumpărător a fost amânat cu șase luni, până la 31 octombrie.

Cauza principală a acestei amânări o constituie rambursarea unui controversat împrumut guvernamental. Compania este obligată să zboare până la data de 15 decembrie.

← Close