Trei autorităţi investighează incidentul aerian de la Mamaia

Andrei Beldiman, 02 mai. 2018

Incidentul aerian de la Mamaia din vacanța de 1 mai a început să fie investigat de trei autorități.

Un elicopter a aterizat în nordul staţiunii Mamaia, în mini vacanța de 1 mai, în parcarea unui club. Acesta a fost la un pas de a provoca un dezastru.

Incidentul aerian cu elicopterul din Mamaia este anchetat de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), de Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi de Poliţia Constanţa.

Un aparat de zbor aparţinând companiei JT Air a venit la inaugurarea clubului Nuba. La bordul elicopterului se aflau unii dintre invitaţii VIP. Incidentul a avut loc sâmbătă, 28 aprilie, la ora 15.10. Elicopterul a survolat zona la mică înălţime. Din această cauză vântul puternic produs de elicea acestuia a luat panouri pe sus punând în pericol viaţa trecătorilor.

VIDEO. Imagini noi surprinse la aterizarea elicopterului în Mamaia.

Se pare că acest aspect nu a fost de ajuns. Elicopterul a aterizat într-o parcare plină de maşini şi de oameni, făcând un salt care se putea solda cu victime.

Vedeți aici videoclipul cu aterizarea elicopterului la Mamaia.

În anchetă vor fi efectuate expertize tehnice şi de laborator.
„Am primit notificare cu privire la producerea acestui incident, datele sunt confidenţiale, dar raportul preliminar va fi făcut public, în decurs de o lună. Finalizarea raportului poate dura 1 an sau chiar 2 ani. Vom face câteva recomandări de siguranţă în acest caz, aşa cum e procedura. Totul va fi transparent.”, a precizat reprezentantul CIAS, pentru Adevărul.

Aparatul de zbor, implicat în incident, aparţine companiei JT Air, deţinută de un om de afaceri din Năvodari, Jean Paul Tucan.

Acesta este fostul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa.

La aterizarea în parcare pilotul nu a oprit elicele elicopterului. În timp ce un bărbat din partea gazdelor s-a apropiat de aparat, pentru a întâmpina oaspeții, elicopterul a făcut un salt ca un cal nărăvăş.

Citiți și despre supraviețuitorul unui accident cu elicopterul care a dat de necaz la salvarea din partea altui elicopter.

Autoritatea Aeronautică Civilă, din subordinea Ministerului Transporturilor, are datoria să investigheze acest caz. Raportul Poliţiei despre potenţialele distrugeri provocate de elicopter – asupra maşinilor, în speţă – va fi înaintat Curţii de Apel Constanţa, abilitată în astfel de cazuri. Până marţi, 1 mai, nimeni nu depusese plângere la Poliţie cu privire la acest incident. Sursa: Adevărul.

← Close