Sute de vieți pierdute după un raid întreprins de armata israeliană în Fâșia Gaza

Andrei Beldiman, 29 mai. 2018

Armata israeliană a lovit peste 35 de ținte în poziții diferite în Fâșia Gaza. Sute de palestinieni și-au pierdut viața.

35 de ţinte în şapte poziţii diferite din Fâşia Gaza au fost lovite de armata israeliană, în replică la tirurile de obuze de mortiere şi de rachete lansate din enclava palestiniană.

Atacul a avut loc în cursul dimineații de marți, 29 mai 2018.

“Tocmai am întreprins un raid important care a lovit peste 30 de ţinte militare diferite care aparţin unor organizaţii teroriste”. Declarațiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, transmite AFP.

Citiți și despre avioane militare israeliene au atacat ținte ale mișcării islamiste palestiniene Hamas.

El a precizat că loviturile au distrus un tunel şi diferite infrastructuri militare “aparţinând Hamas şi Jihadului Islamic”, conform Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, atacul palestinian de marţi şi riposta israeliană sunt cele mai importante de la sfârşitul războiului din 2014.

Cele 28 de obuze de mortiere lansate marţi nu au fost revendicate de nicio grupare armată. În ciuda acestui fapt Israelul le atribuie mişcării islamiste Hamas, care controlează Fâşia Gaza, şi aliatului mişcării, Jihadul Islamic.

“Controlul situaţiei este de resortul Hamas”, a subliniat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene. Afirmația acestuia vine după ce, în cursul dimineţii, Hamas acuzase Israelul că este “în întregime responsabil” de escaladare.

Citiți și despre puternice tensiuni între Israel și Iran – atac cu rachete.

Fâşia Gaza este scena amplificării tensiunilor începând din 30 martie şi declanşarea mobilizării denumite “Marele Marş al Întoarcerii”. În urma acesteia au avut loc mai multe ciocniri sângeroase de-a lungul frontierei cu Israel.

Cel puţin 120 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene de la acea dată.

Israelul afirmă că îşi apără frontiera şi acuză Hamas că se foloseşte de această mobilizare pentru a masca încălcări ale frontierei şi tentative de atac împotriva civililor israelieni.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close