România prezentată în SUA ca o destinaţie atractivă pentru investiţii

Andrei Beldiman, 13 mai. 2018

România este o destinație atractivă pentru investiții. Au fost cuvintele ambasadorului țării noastre la Washington, George Cristian Maior, în cadrul întâlnirii avute în această săptămână cu importanți membrii republicani care reprezintă statul Texas.

„România este un exemplu în regiune, o sursă de democraţie şi securitate şi reprezintă o destinaţie atractivă pentru investiţii.” A afirmat ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, la o întâlnire avută marţi în Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite cu importanţi membri republicani reprezentanţi ai statului Texas.

Ambasadorul român a evidenţiat potenţialul deosebit de dezvoltare al relaţiilor economice dintre România şi statul Texas.

A arătat progresele înregistrate în exploatarea resurselor energetice româneşti, în special gazul natural, ceea ce va transforma ţara noastră într-un exportator regional şi un pilon al securităţii energetice europene. De asemenea, a fost exprimată deschiderea ambelor părţi pentru consolidarea cooperării în domeniul implementării unor tehnologii inovative, dezvoltate de companiile americane lideri în domeniu.

Citiți și despre cum va fi afectată industria aeronautică de retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul.

Conform unui comunicat transmis de Ambasadă, George Cristian Maior a evidenţiat în acest cadru faptul că, în 2017, România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, oferind astfel oportunităţi ofertante de investiţii.

Discuţiile au oferit, totodată, prilejul unei evaluări a stadiului actual al Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

A fost accentuat nivelul foarte strâns al cooperării pe dimensiunea de securitate, evoluţiile recente în domeniile economic, energetic, comercial şi de investiţii, precum şi în domeniul cultural şi academic.

Citiți și despre Delta Dunării – noua țintă a touroperatorilor americani.

Oficialii americani au exprimat aprecierea Congresului pentru calitatea de aliat strategic al României faţă de Statele Unite. Au arătat deschidere şi interes pentru consolidarea cooperării în domeniul economic – atât pe dimensiunea industriei de apărare, cât şi pe cea energetică. Atenţia a fost îndreptată către conlucrarea directă între principalele companii texane şi România, informează Agerpres.

A fost discutată perspectiva unei viitoare deplasări a ambasadorului român în statul Texas, precum şi vizita unei delegaţii din Congresul SUA în România.

În cadrul dialogului, România a fost apreciată drept un partener de încredere al SUA. Este un membru responsabil şi angajat în asigurarea securităţii euro-atlantice, într-un context global dinamic şi plin de provocări. Astfel, a fost reiterată susţinerea membrilor Congresului pentru continuarea progreselor României de promovare a valorilor democratice în regiune şi dorinţa pentru consolidarea unei agende economice bilaterale care să scoată în evidenţă parteneriatul strâns dintre cele două ţări.

← Close