Delta Dunării – noua țintă a touroperatorilor americani

Andrei Beldiman, 04 mai. 2018

Delta Dunării se află în vizorul agențiilor de turism de peste Atlantic. Anul acesta, în luna mai, 27 de touroperatori din Statele Unite ale Americii vor vizita zona.

Un operator român de incoming vrea să atragă cât mai mulţi turişti americani în Delta Dunării.

Astfel, luna aceasta, 27 de touroperatori din SUA vor vizita zona.

Delta Dunării va fi promovată de Invitation Romania în SUA în cadrul unui concept activ ecologic, adaptat la o clientelă de vârstă medie şi de peste 60 de ani. Acţiunea se va termina în Tulcea, printr-o conferinţă de presă care va evalua serviciile şi infrastructura produsului Delta Dunării pentru turiştii americani, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

“Acest proiect a fost precedat, în prima parte a anului, de infotripuri dedicate pieţelor flamandă, franceză şi germană. De asemenea, în iunie vom derula un proiect inedit de promovare către reţelele noastre internaţionale“, subliniază Gheorghe Fodoreanu, preşedintele Invitation Romania.

Fodoreanu apreciază că aceste iniţiative private sunt în măsură să înlocuiască lipsa prezenţei oricărui suport de promovare a turismului românesc, după închiderea birourilor de promovare turistică, măsură care a fost luată anul trecut.

Citiți și despre orașul din România care a fost inclus în topul celor mai frumoase orașe europene.

În vacanța de 1 mai, în Delta Dunării, gradul de ocupare a unităţilor de cazare a fost de 99%.

Potrivit Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), la începutul acestui an, în Deltă erau amenajate 6.685 de locuri de cazare.

Anul trecut, conform statisticilor ARBDD, 90.050 de persoane au vizitat Rezervaţia. Acest număr este cel mai mare înregistrat din 2011 până în prezent. Din cei peste 90.000 de vizitatori, 71.939 au fost români. Citiți mai multe detalii AICI.

Delta Dunării are o suprafață de 3446 km². Este aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina. Este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.

Citiți și despre orașul din România care a avut mai mulți turiști decât locuitori.

Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN.

Situl Delta Dunării, începând din 21 mai 1991, este protejat prin Convenția Ramsar (The Ramsar Convention on Wetlands) ca zonă umedă de importanță internațională, conform Wikipedia.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close