Restricții de operare impuse Aeroportului Henri Coandă de Autoritatea Aeronautică Civilă

Andrei Beldiman, 04 apr.. 2018

Un document trimis pe 2 aprilie de Autoritatea Aeronautică Civilă către conducerea Aeroportului Henri Coandă a văzut lumina presei. În acest document sunt precizate restricții de operare a anumitor categorii de aeronave.

Sursa: boardingpass.ro

Zilele trecute Asociația Pro Infrastructură a atras atenția față de starea deplorabilă în care se află pistele de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Vinerea trecută a avut loc un incident în urma căruia una dintre pistele aeroportului a fost închisă timp de o oră.
Acest lucru a fost cauzat după ce o bucată din calea de rulare a fost dislocată în timpul decolării unui Boeing 747-400 al companiei israeliene El Al.

Astăzi, site-ul boardingpass.ro a publicat în exclusivitate un document transmis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română conducerii celor două aeroporturi ale capitalei. Din acesta reiese că AACR cere restricționarea traficului aerian pentru anumite categorii de aeronave.

Astfel, din acest document reiese că se restricționează operarea pe Aeroportul Internațional Henri Coandă a aeronavelor cu literă de cod superioară.

Pentru cei care nu cunosc aceste detalii, pe Henri Coandă operează aeronavele de categorie D.

De asemenea sunt restricționate operațiunile desfășurate în condiții RVR (runway visual range) mai mic de 350m.

Conform boardingpass.ro:

“După cum menționam și mai sus, pe AIHCB pot ateriza aeronave din categoriile A, B, C și D, cu mențiunea că autorizația pentru aeronavele de categoria D s-a dat pe baza unui ”studiu” făcut pentru Airbusuri A310 însă nu și pentru alte aeronave din această categorie, potrivit unor surse care au dorit să rămână anonime.”

“La două zile după ce această restricționare a fost trimisă de AACR, aceste restricții nu au fost aplicate. Astfel compania Turkish Airlines zboară în continuare cu Airbusuri A330 (avion categoria E) în fiecare dimineață și în fiecare seară la București. Adăugăm faptul că mâine, 5 aprilie, operatorul israelian EL AL va ateriza din nou, în jurul orei 12:30, cu un Boeing 747-400 (avion categoria E).” afirmă cei de la boardingpass.ro

“Aceleași surse ne-au informat că operatorul aerian Etihad Airways a făcut o reclamație cu privire la condițiile de operare de pe aeroport după ce în urmă cu câteva zile un avion al companiei Etihad care zbura pe ruta Dallas – Abu Dhabi a efectuat o aterizare de urgență la București. De asemenea, avioane Boeing 777 cargo al aceleiași companii au mai efectuat două zboruri la București în luna februarie.”

Citiți toate detaliile pe boardingpass.ro.

Descoperiți:

← Close