Încep lucrările pentru modernizarea pistelor de pe Aeroportul Otopeni

Andrei Beldiman, 04 apr.. 2018

În urma problemelor pistelor de pe Aeroportul Otopeni, apărute în presă în ultima vreme, Ministrul Transporturilor a solicitat începerea lucrărilor de modernizare.

Conform Mediafax.ro, Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a solicitat marţi conducerii CN Aeroporturi Bucureşti un grafic clar al lucrărilor pentru modernizarea pistei 1 a Aeroportului Otopeni. De asemenea a solicitat şi intervenţii la pista 2 pentru ca aceasta să fie integral operaţională. Lucrările sunt programate să înceapă pe 12 aprilie.

Vineri, 30 aprilie, a avut loc un incident pe Aeroportul Henri Coandă.

În urmă decolării unei aeronave Boeing 747-400 a companiei israeliene El Al, o bucată din pistă s-a dislocat complet. Pista 08R/26L a fost cârpită în repetate rânduri cu straturi subțiri de asfalt. A ajuns să reprezinte un adevărat risc de siguranță. După incidentul de vinerea trecută a fost nevoită închiderea de urgență a pistei pentru aproximativ o oră.

Asociația Pro Infrastructura a atras atenția asupra stării grave în care se află pistele pe Aeroportul Henri Coandă.

Răspunsul Aeroportului Henri Coandă cu privire la starea infrastructurii

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a programat lucrări de reparaţii a pistelor, în perioada următoare.

Aceste lucrări “vor începe din 12 aprilie şi presupun repararea dalelor de beton degradate de la platforma 1 şi a căilor de rulare aferente; lucrări de întreţinere a stratului de uzură la căile de rulare, inclusiv aşternerea unui nou strat asfaltic; lucrări pentru operaţionalizarea balizajului luminos CAT III A la pista 2”, conform comunicatului dat de Ministerului Transporturilor.

Aceste lucrări vor fi făcute gradual, în etape. Astfel se dorește ca operarea zborurilor pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti să fie cât mai puţin afectată.

În același comunicat dat de Ministerului Transporturilor sunt precizate și următoarele:

“Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a desfăşurat şi va desfăşura în continuare acţiuni specifice de supraveghere în conformitate cu prevederile Regulamentului European 139, pentru menţinerea siguranţei zborului pe AIHCB. Specialiştii AACR evaluează în mod regulat pistele, căile de rulare şi platformele aeroportului.”

“În vederea menţinerii siguranţei operaţiunilor aeriene, în ultimii ani s-a derulat permanent un program de reparaţii curente la pista 1 a aeroportului Henri Coandă, până în prezent fiind înlocuită suprafaţa de rulare în proporţie de 80%.”

Citiți și:

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close