Grecia, Belgia, Austria, Ungaria, Italia lista țărilor cu restricții de călătorie pentru români LIVE UPDATE

Adrian, 25 iul.. 2020

Italia, Belgia, Grecia, Austria, Ungaria, Bosnia Herzegovina sunt doar șase din țările care au impus restricții de călătorie pentru români. Numărul de cazuri de coronavirus din România este într-o creștere alarmantă, iar tot mai multe țări includ țara noastră pe lista „Roșie” sau ”Portocalie” depinde cum este definită de fiecare stat.

Ce restricții de călătorie sunt pentru români și în ce țări?

Grecia una din cele mai vizitate țări de către români, chiar și în 2020 în condiții de pandemie la nivel mondial, impune restricții de călătorie românilor.

Mai precis toți cei care vor să intre în această țară trebuie să aibă la intrarea terestră un test COVID-19 negativ, făcut cu maximum 72 de ore înainte ca aceștia să intre pe teritoriul Greciei.

Intrarea pe calea terestră (cu mașina) se face prin punctul de frontieră  Kulata-Promachonas, unde cozile un interminabile. La intrarea în Grecia românii sunt supuși unui alt test COVID-19.

Ce informații trebuie să conțină testele COVID pentru Grecia?

Testele COVID pentru intrarea în grecia trebuie să fie făcute doar în centrele autorizate de Ministerul Sănătății din România, lista centrelor este aici.

Testul trebuie să fie și în limba engleză și să conțină toate datele de indentificare ale turistului: Nume complet, dată de naștere și datele de pe documentul cu care turistul se legitimează în punctul vamal, datele din buletin sau pașaport.

Înainte cu 24 de ore de a ajunge în Grecia românii trebuie să completeze și formularul electronic disponibil la adresa https://travel.gov.gr. Persoanele care nu au formularul completat riscă o amendă de 500 de euro. La punctul frontiera cu Grecia trebuie prezentat codul de confirmare primit pe email, în format tipărit sau electronic.

Dacă un cetățean român este depistat pozitiv și încalcă măsurile de carantină și izolare impuse de Grecia, cetățenii români sunt pasibili de o amendă de 5000 de euro și se supun legislației statului Grec. Detalii complete despre călătoriile în grecia și condițiile generale puteți găsi în Limba Engleză, Franceză sau Greacă pe https://travel.gov.gr și pe site-ul mae.ro.

Italia impune carantină de 14 zile celor care au tranzitat România

Ministrul Sănătății din Italia a anunțat ieri într-o postare pe twiiter că românii care se duc în Italia sau pasagerii de orice naționalitate care au tranzitat România, vor fi plasați în carantină timp de 14 zile. Măsura vine în contextul în care în România cazurile de coronavirus cresc alarmant.

IMPORTANT: Site-ul mae.ro nu a anunțat nici o restricție cu privire la călătoriile în Italia. Ministrul Afacerilor Externe n-a dorit să comenteze „o declarație politică făcută pe rețelele de socializare”, a transmis acesta pentru AIR24.ro. Site-ul Ministerului de Externe din Italia a publicat însă un comunicat potrivit căruia autoizolarea de 14 zile, din 24 iulie 2020, este OBLIGATORIE, conform esteri.it. Prin urmare carantinarea este obligatorie prin măsura autoizolării.

„Cei care intră din aceste țări (cu excepția, începând cu 24 iulie, Bulgaria și România) nu vor mai fi obligați să se auto-izoleze timp de 14 zile la intrarea în Italia (cu excepția cazului în care au rămas în orice altă țară în perioada de 14 zile înainte de a călători în Italia)


Persoanele care intră în Italia începând cu 24 iulie, care provin din Bulgaria sau România, sau au rămas / au tranzitat în Bulgaria sau România în ultimele 14 zile, vor fi în continuare solicitate să se autoizoleze timp de 14 zile.”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe din Italia.

Austria, anulează zborurile din România și cere certificat medical

Austria a impus companiilor aeriene care operau zboruri din România, din 16 iulie, să le anuleze până la 31 iulie 2020. De asemenea cei care intră în țară prin alte mijloace decât cele aeriene din România trebuie să:

„Începând cu data de 9 iulie, ora 00.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat medical (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii și documente care justifică prezența pe teritoriul austriac, în funcție de caz (domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / dovada cazare hotel/ orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc). În lipsa certificatului medical, persoanele respective sunt obligate să se supună timp de 14 zile unei carantine la domiciliu sau hotel, imediat după intrarea în Austria.”, conform mae.ro.

Belgia și Ungaria, restricții și recomandări

Belgia a inclus România din 16 iulie pe lista țărilor din zona portocalie, mai exact celor care intră în această țară din România li se solicită un test negativ de COVID-19, nu mai vechi de 4 zile.

Ungaria are și ea câteva restricții de călătorie valabile din 15 iulie pentru România sau cei care au tranzitat țara noastră mai mult de 14 zile.

Prin urmare cei care vor să intre în Ungaria din România, trebuie să prezinte la granință două teste negative SARS-CoV-2, testele nu trebuie să fie mai vechi de 5 zile, iar intervalul intre cele două să fie de 48 de ore.

Cei care nu au testele făcute, vor fi consultați de medicii amplasat în trecerile punctelor de frontieră, iar dacă prezintă semne de infecție cu SARS-CoV-2 NU li se permite accesul în Ungaria.

Dacă nu prezintă semne aceștia sunt obligați să se carantineze 14 zile instituționalizată, la domiciliu dacă este posibil.

Restricțiile de călătorie sunt afișate în timp real pe site-ul www.mae.ro.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close