Italia autoizolare 14 zile pentru români sau cei care au tranzitat România. Situație zboruri UPDATE

Adrian, 24 iul.. 2020

Italia autoizolează cetățenii români sau cei care au tranzitat România în ultimele 14 zile, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Italia.

Italia caratinează cetățenii români sau cei care au tranzitat România cu 14 zile, din cauza numărului mare de îmbolnăviri înregistrate de țara noastră. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp, iar ordinul se aplică imediat.

Situație zboruri live update

Zborurile din România (Timișoara, Cluj, Iași, București) și Bulgaria spre Italia, situația zborurilor în timp real.

UPDATE, 25 iulie 2020, ora 11:55 – Ministerul Afacerilor Externe din Italia, publică pe site-ul instituției un comunicat referitor la carantinarea cetățenilor români și bulgari. Carantina nu este obligatorie, dar autoizolarea timp de 14 zile, da. Niciun zbor spre Italia nu a fost deocamdată anulat sau programul modificat.

„Cei care intră din aceste țări (cu excepția, începând cu 24 iulie, Bulgaria și România) nu vor mai fi obligați să se auto-izoleze timp de 14 zile la intrarea în Italia (cu excepția cazului în care au rămas în orice altă țară în perioada de 14 zile înainte de a călători în Italia)


Persoanele care intră în Italia începând cu 24 iulie, care provin din Bulgaria sau România, sau au rămas / au tranzitat în Bulgaria sau România în ultimele 14 zile, vor fi în continuare solicitate să se autoizoleze timp de 14 zile.”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe din Italia.”, conform esteri.it.

UPDATE 20:17 – Bulgaria Air a răspuns solicitării AIR24

„Compania noastră (n.r. Bulgaria AIR) a primit informarea cu privire la carantinarea cetățenilor români și bulgari, în urma deciziei Ministrului Sănătății din Italia, deocamdată am înregistrat un număr de 130 de solicitări de anulare a călătoriilor, dar compania nu a modificat programul de zbor deocamdată”, a transmis reprezentantul companiei pentru AIR24.

Compania Bulgaria AIR își invită pasagerii să viziteze site-ul companiei https://www.air.bg/en/ pentru a fi la curent cu măsurile luate în legăturile cu zborurile spre Italia.

Reprezentații Ministerului de Externe au precizat că nu au primit încă o informare oficială din partea autorităților italiene. Italia a interzis românilor și bulgarilor intrarea în țară fară carantinarea obligatorie. Măsura guvernului de la roma are implicații serioase, peste 1.2 milioane de români trăiesc în Italia, potrivit datelor oficiale.

Sunt foarte mulți cetățeni români care au venit din Italia în România, dar și cetățeni români care plănuiau să meargă în Italia. Măsura afectează ambele părți și aduce o sumendenie de probleme.

Roberto Speranza, Ministrul Sănătății din Italia, a postat pe Twitter anunțul, care a spulberat efectiv planurile românilor, dar și a bulgarilor.

România pe lista neagră

Italia a luat această măsură după ce România înregistrează de mai bine de două săptămâni o explozie a cazurilor de coronavirus. Vidul legislativ a făcut ca în urma deciziei CCR, să fie posibilă externarea oricărei persoane asimptomatice sau refuzul tratamentului.

Acele persoane care au plecat „de capul lor” din spital sau au refuzat internarea, sunt parte a vinei situației în care țara noastră se află. Odată adoptată legea carantinării este mai controlabilă situația.

Zborurile către și dinspre Italia din România

Momentan nici o companie aeriană care operează zboruri spre Italia, Wizz Air, Blueair, Tarom, Ryanair nu au anunțat nici o masură cu privire la situația creată de Ministrul Sănătății din Italia, dar este de așteptat ca zborurile să fie anulate sau programul acestora modificat, în funcție de cerere.

Companiile nu au luat o decizie cu privire la zbouri fiind vorba de carantinare cu siguranță vor exista pasageri care vor dori să zboare. În funcție de cerere, oferta (mai precis numărul de zboruri) va fi pe măsură.

Prin urmare nu este momentan de discutat subiectul dacă vreo companie anulează preventiv zborurile, având în vedere ca multe din călătoriile din cel puțin umătoarele 14 zile erau deja programate, iar zborurile aveau deja un anumit procent de încărcare.

Răspunsul Wizzair cu privire la zborurile din România spre Italia

Wizzaiar operează din Româania spre Italia zboruri zilnice spre:

  • Alghero (Sardinia) AHO
  • Bari BRI
  • Bologna BLQ CagliariNOU CAG
  • Catania (Sicilia) CTA
  • Milano Bergamo BGY
  • Napoli NAP
  • Pisa (Toscana) PSA
  • Roma Ciampino CIA
  • TorinoTRN
  • Veneția Treviso TSF
  • Veneția – Marco PoloVCE
  • VeronaVRN

Contactați de AIR24, reprezentații companiei Wizzair ne-au comunicat că nu există nici o modificare de program a zborurilor, până la ora publicării acestui articol (20:13, 24 iulie 2020), de asemenea reprezentații companiei au subliniat că primii informați ce orice modificare vor fi pasagerii, și de asemenea că măsura luată de Ministerul Sănătății nu va duce neapărat la anulări de zbouri spre Italia.

AIR24 a luat legătura și cu TAROM, Blueair și Ryanair dar nu a primit un răspuns oficial până la această oră.

Surse din cadrul companiei TAROM, ne-au declarat însă că TAROM va analiza cererea de bilete spre Italia, dar și solicitările de renunțare la călătorie și în funcție de numărul de pasageri, compania națională va decide soarta zborurilor România-Italia.

TAROM zboară în prezent de la București spre Roma.

Revenim cu amănunte.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close